Szymongold Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 Witam. W niedalekiej przyszłości pragnę zakupić nowy komputer za kwotę 5500-6000 zł. Na sprzecie się za bardzo nie znam więc proszę Was o pomoc. Komputer bedzie miał wszystkie możliwe zastosowania jakie można tylko wymyśleć to jest granie, praca, internet, ogladanie filmów itp. Itd. W związku z tym mam parę pytań: - lepiej wziąć i5 4670k czy i7 4770k? - wystarczy 8 Gb pamięci RAM czy lepiej 16? - lepiej wziąć dwa GTX 770 JetStream od Palita czy jednego GTX 780? Bardzo proszę o jakąkolwiek pomoc bo sprzęt który obecnie użytkuję już ledwo zipie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymongold Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 Nie no myślę że więcej jak 4 wątki nie będą potrzebne. Po prostu chciałbym sie trochę zabezpieczyć na przyszłość tym i7. Jeśli chodzi o OC to w najbliższym czasie raczej nie byłby potrzebny ale po jakimś czasie może bym sie na to skusił oczywiście nie we własnym zakresie bo nie chciałbym zepsuć komputera ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyssp Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 To już pewnie będzie lepiej i taniej kupić zestaw bez OC i po prostu za jakiś czas wymienić na nowsze pewne podzespoły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymongold Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 Monitor też jest w planach ale na trochę pozniej. Na razie musi mi wystarczyć lg 22' i rozdzielczość 1680 na 1050 niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 (edytowane) Jaka to ma być praca czym się zajmujesz ? Jak nie renderingiem i jakaś zaawansowaną obróbką/towrzeniem w 3D to i5 starczy. Jak dla mnie i5 4570 + Płyta pod B85 np Gigabyte B85M D3H Lub ASRock B85 PRO 4 + MSI GTX 780 + SSD 128 GB Plextor M5S + 8GB DDR3 1600 jak najtańsze i do tego XFX 550W. Zestaw Tesela jest ok. Edytowane 8 Lutego 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymongold Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 No nie jest to obróbka grafiki ;-) a co do karty graficznej to lepiej tego gtxa 780 od dwóch 770 w sli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2014 SLI to więcej prądu, więcej hałasu i różna wydajnóść w grach. IMO łatwiej sprzedać jedną karte i wymienić ją przy okazji zmiany monitora w przysłości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...