Dudek89 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Cześć, stoję przed wyborem dysku twardego, żeby tchnąć nowe życie w mojego laptopa MSI. Na pokładzie występuje 6GB ramu, procesor i5-460m, jednak nie wiem jaki dysk wybrać. Wystarczy mi zdecydowanie dysk 120(8)GB. Na razie moje typy to: -Kingston V300 -OCZ Vertex 450 -Samsung 840 EVO Wszystko ze względu na cenę 300zł +/- 30zł. I nie chciałbym przekroczyć tej wartości. Interesuje mnie najbardziej wielozadaniowość - chyba OCZ jest w tym przypadku najlepszy, ale jak wygląda sytuacja w tej firmie po jej przejęciu przez Toshibę, co z gwarancją itd (nie ma problemów) ? Bardzo bym prosił o rady :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Samsung 840 EVO OCZ nie polecam bo miałem zawsze problemy z ich produktami. Toshiba uznaje gwarancję vertexa 450, gorzej ze starszymi SSD. Kingston V300 zauważalnie wolniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Chyba masz tam msata, w takim wypadku brałbym plextora m5m, świetny dysk, a do tego talerzowy może zostać jako magazyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Chyba masz tam msata, w takim wypadku brałbym plextora m5m, świetny dysk, a do tego talerzowy może zostać jako magazyn. Nie dotarłem do informacji, żeby miał msata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Sory, pomyliłem z GE60 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 Już zakupiłem u chińskich braci obudowę na dysk HDD zamiast napędu :D więc to nie będzie problem. Chyba wybiorę Samsunga tak jak mówi @Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...