Skocz do zawartości
tz81

filmy divx na win98se, zle chodza

Rekomendowane odpowiedzi

witam

filmy divx nie dzialaja poprawnie pod win98se, mam go z tego wzgledu ze moje sdi pod nim w miare chodzi, a czasem jak sie cos sciaga to zapodalbym jakis film, ale, one dzialaja tak: szybko przez 2sek, 1sek dobrze, 2 szybko i tak caly czas, nie wiem czego to wina, probowalem roznych kodekow ale nic to nie zmienia, bardzo prosze o jakas porade, pomoc.

pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie mam abita nf7, a sprawa przyspieszenie nic nie zmienila :(

bardzo ciekawa sprawa, czy to naprawde wina nf2?

pozdrawiam

Tomek

update:

wymyslilem tak, moze ktos skorzysta,

sciagnalem ze strony winampa plug iny (divX ext pro i nicemc17) umozliwiajace odtwarzanie txt w winampie, do tego ffdshow pack, pozniej jak odtwarza sie film naciskamy alt + 3 wchodzimy do opcji ffdshow -> subtitels i ustawiam wszystko wg siebie.

pomyslalem ze moze ktos skorzysta

pozdrawiam

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie mam abita nf7, a sprawa przyspieszenie nic nie zmienila :(

bardzo ciekawa sprawa, czy to naprawde wina nf2?

pozdrawiam

Tomek

update:

wymyslilem tak, moze ktos skorzysta, 

sciagnalem ze strony winampa plug iny (divX ext pro i nicemc17)  umozliwiajace odtwarzanie txt w winampie, do tego ffdshow pack, pozniej jak odtwarza sie film naciskamy alt + 3 wchodzimy do opcji ffdshow -> subtitels i ustawiam wszystko wg siebie.

pomyslalem ze moze ktos skorzysta

pozdrawiam

Tomek

Jest wszytko obrze to co robisz, z wyjatkiem jednego, nigdy nie instaluj ffdshow, NIGDY, wielu moich przyjaciół ma poblemy z filmami, jesli np zainstaluja jakis CodeckPack i zaznaczą ffdshow, ja tesh miałem problemy, ale wtedy SLDCodeckPack, odznzaczam ffdshow i jest wszystko miodzio ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za podpowiedzi, moze pokombinuje przy nastepnym ghoscie.

narazie tak jak to poustawialem dziala bez problemow w winampie i pasuje mi. co do ffdshow pack pod xp tylko to instalowalem i wszyskie filmy mi dzialaly ok.

pozdrawiam i dzieki

Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi