Rei Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 (edytowane) Cześć. Z góry przepraszam, jeżeli mój problem jest błahy, ale nie znam się zbyt dobrze na komputerach, dlatego też przychodzę z zapytaniem do Was i mam nadzieję, że spróbujecie mi jakoś pomóc. Został zakupiony nowy komputer, dziś. Pojawiają się problemy, tuż po instalacji pierwszej gry, ponieważ klient nie uruchamia się praktycznie wcale. Okazuje się, że każda gra wyłącza się po kilku minutach od uruchomienia jej, bądź nie działa wcale. Zainstalowałam nowsze sterowniki karty graficznej, visual C ++ (różne wersje), framework'a, inne programy. Będę bardzo wdzięczna za każdą wypowiedź i z góry dziękuję. Jeszcze tylko dodam konfigurację: procesor: core i5 4430pamięć: 8GB DDR3Karta graficznaL Zoltac GTX650, 2GB pamięciPłyta główna GA-H81M-DS2 System to windows 7 home premium. /EditDysk 1TB WD EZEXZasilacz modecom 600W Edytowane 2 Marca 2014 przez Rei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 Podana wyżej konfiguracja jako niekompletna, nie ma prawa działać. Brakuje zasilacza, hdd/ssd. Proszę podać markę, model i moc zasilacza, model ssd lub hdd na którym jest zainstalowany Windows. Zainstaluj program Realtemp i gpu-z. Z pierwszego podaj temp. "core", z drugiego temp. gpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rei Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2014 (edytowane) Zwykły dysk HDD 1 tera, nie wiem jaka firma. Zasilacz miał być markowy, ale model i firmę mogę podać dopiero jutro. Znajomi zasugerowali, że to problem braku czegoś w systemie, tak jakby gry chciały się uruchomić, ale nie mogą, bo czegoś im brakuje. /Edit: Zainstalowałam dwie gry za pomocą steama i działają normalnie bez problemów, ale gry brata, które były instalowane normalnie (nie przez steama) nie uruchamiają się wcale, to znaczy, że po uruchomieniu ich nic się nie dzieje, lub wyskakuje błąd (na przykład pokazuje się biały prostokąt na pulpicie zamiast loga uruchamianej gry). Są to między innymi League of Legends, Halflife oraz Counter Strike. Edytowane 2 Marca 2014 przez Rei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Model dysku twardego odczytasz za pomocą programu HWiNFO64 klikając z drzewka na: Drives->(S)ATA/ATAPI Drives . Komputer ma "plomby gwarancyjne na obudowie"? Jeśli nie posiadasz faktury i nie wiesz skąd zdobyć informację odnośnie zasilacza, a komputer nie ma plomb, możesz otworzyć obudowę i odczytać z niej model zasilacza (taka większa metalowa skrzyneczka ze sporej rozmiarów nalepką i masą kabli z niej wychodzących). Co do youtube - jaka wersja flasha jest zainstalowana? Jaka przeglądarka? Czy problem występuje tylko na jednej przeglądarce, czy wszystkich (firefox, opera, IE, chrome itd)? Czy problem występuje także na starszych wersjach flash playera? Czy wszystkie gry zainstalowane poprzez steam działają prawidłowo, długo i nie zawieszają się? Edytowane 2 Marca 2014 przez Dawid afg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rei Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 (edytowane) Mamy adobe air, adobe flash player 12.0.0.70 ActiveX oraz adobe flash player 12 plugin. Problem występuje na każdej przeglądarce, mamy firefoxa i IE. Wszystkie gry ze steama, jakie do tej pory zainstalowaliśmy, działają bez problemów. Nie wiem czy dobrze znalazłam model dysku twardego, jeżeli źle to przepraszam, jak już mówiłam, kiepsko mi idzie w sprawie komputerów: WD 1TB EZEX Edytowane 2 Marca 2014 przez Rei Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...