Welur Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 WitamJako, że ostatni raz podzespoły w moim pececie zmieniałem jakieś ~5 lat temu, a nowe gry działają już tylko na b.niskich detalach (głównie przez skopaną optymalizację...) zdecydowałem się na pewne zmiany. Aktualna specyfikacja przedstawia się następująco: procek: AMD Phenom II X2 550 BEgrafika: Radeon HD4850płyta główna: Gigabyte MA770T-UD3P (a więc socket AM3) Według mnie są tu 3 możliwości.1. Zmiana mobo, grafiki, procka.2. Zmiana procka na jakiś lepszy na socket'cie AM3 (czyli jedynie Phenom X4 980 BE?) i zmiana grafiki. 3. Próba odblokowania 2 rdzeni i podkręcenie aktualnego procka, zmiana grafiki, no i zasilacza przy okazji (bo chyba za słaby na takie zabawy z prockiem). Budżet to jakieś 1000-1200zł chociaż wiadomo, że wolałbym się zmieścić w dolnej granicy. Którą opcję polecacie? Jaką grafikę (myślałem nad Radeonem R9 270X albo GeForce GTX 660)? No i ewentualnie jaki procesor, mobo, zasilacz (zależnie od opcji)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Nie napisałeś jaki zasilacz posiadasz. Jakbyś sprzedał to co masz to można pomyśleć o R9 270 i i5 4440 + H81. Dlaczego jeszcze nie spróbowałeś odblokować rdzeni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Welur Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 Zasilacz to Chieftec 400W. Nie odblokowywałem bo bałem się, że zasilacz nie wyrobi no i nie było potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Zasilacz by sobie poradził jeśli jest to ten. Pisałeś, że gry działają tylko na niskich detalach więc potrzeba była. Edytowane 8 Marca 2014 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Welur Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Przed chwilą sprawdziłem i to jest ten zasilacz który podałeś.No i dotychczas nie grałem w jakieś wymagające tytuły. Edytowane 8 Marca 2014 przez Welur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...