nicholas Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 witam, mam problem, nagle komputer się restaruje, najczęściej wyskakuje komunikat memmory_error, raz wywaliło coś z _kernel, raz coś icq_not_equal_przepraszam dokładnie nie zapammiętałem, google podpowiada że ram, ale równie dobrze może byś płyta główna, nie mam gdzie przełożyć kości żeby sprawdzićmoja kofiguracja toi5 35..msi b75a-g43silentum pc deus g1crucial m4 120gbcorsair 8gb 1600mhz 10-10-10-27 vengeance ( www.morele.net/pamiec-corsair-cmz8gx3m1a1600c10-425206/ )win 8co moge zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 Ramy w jednej kości czy zestaw 2x4 GB ? Przełóż ramy do innych slotów i sprawdź , jak masz zestaw 2x4GB to odpal kompa na jednej kości , potem na drugiej i sprawdzaj . Możesz też zrobić test programem Memtest . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicholas Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 pojedyńcza kość , przedmuchane i włożone do tego samego slotu (nie był brudny), bez zmian, zaraz resztę sprawdze, tylko się boje bo jest bardzi niestabilny, nie wiem czy memtest zdołam odpalić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 Sprawdź w cpu-z ustawienia pamięci. Możesz wrzucić screen z zakładki memory i SPD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicholas Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 wszystkie gniazda sprawdzone, lipaodpałiłem memtest z bootusb , wcoąż trwa ale puki co errors : 70048 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 Pamięci do wymiany . Ew. uszkodzony kontroler w cpu , pożycz od kogoś ram i sprawdź , jak będą błędy to procek to wymiany . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nicholas Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2014 nie mam od kogo, musze jasno stwierdzić sam co oddać do gwarancji, jak?ma ktoś doświadczenie z morele w tej kwesji? paragonu nie moge znaleść :( tylko ślady w meilu po zakupach corsair ma dożywotnią gwarancjeczyli ide do morele z ramemem i wydrukowanym formularzem gwarancyjnym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...