Skocz do zawartości
kon58

asus x79 deluxe

Rekomendowane odpowiedzi

1 Mam pytanie czy plyta asus x79 deluxe mam jakis glosniczek systemowy, bo jak wlaczam komputer to nie ma zadnego dzwieku (w starym kompie był).

2 Aktualnie mam zainstalowany win 8.1 bo sie dalo go zainstalowac, a jak wiadomo plyta obsluzy tez win7 i tu mam problem bo zaczołem instalowac doszlo do momentu wyboru jezyka, itp. i komp jak sie zawiesil, nie dalo sie ani myszka ruszyc ani klawiatura nie dzialala.

Z goryu dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dyski sa ok (chyba) no bo  8.1 zainstalowalem - tak.

procek to i7 4930k

ram kingston 16gb 1866 Mhz

ps. gdzie w windowsie moge sprawdzic czy te ramy 1866Mhz rzeczywiscie dzilaja tak czy moze z mniejszymi taktowaniami ? W biosie tam gdzie jest proc opisany jest tez i ram i pisze ddr3 16gb 1866Mhz ale sloty na pamieci sa zajete 2 (2x8gb) i tam pisze juz 160 Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 Aktualnie mam zainstalowany win 8.1 bo sie dalo go zainstalowac, a jak wiadomo plyta obsluzy tez win7 i tu mam problem bo zaczołem instalowac doszlo do momentu wyboru jezyka, itp. i komp jak sie zawiesil, nie dalo sie ani myszka ruszyc ani klawiatura nie dzialala.

Jeśli to była jednorazowa zwiecha, to nie ma powodu do zmartwień.

Co do ramu, w biosie masz funkcję MemOk (lub przycisk memok na płycie) - płyta sama dobiera optymalne takty i timingi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi