kon58 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2014 1 Mam pytanie czy plyta asus x79 deluxe mam jakis glosniczek systemowy, bo jak wlaczam komputer to nie ma zadnego dzwieku (w starym kompie był). 2 Aktualnie mam zainstalowany win 8.1 bo sie dalo go zainstalowac, a jak wiadomo plyta obsluzy tez win7 i tu mam problem bo zaczołem instalowac doszlo do momentu wyboru jezyka, itp. i komp jak sie zawiesil, nie dalo sie ani myszka ruszyc ani klawiatura nie dzialala. Z goryu dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 1. ) Powinna mieć , chyba że niektóry i z tego rezygnują . 2. ) Jak reszta sprzętu ? Dyski i ram szczególnie , może to kwestia uszkodzonego dysku albo co innego . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 Głośnik systemowy to jest kwestia obudowy. Zobacz czy jest dobrze podłączony Wysłane z mojego iPod touch przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kon58 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2014 dyski sa ok (chyba) no bo 8.1 zainstalowalem - tak. procek to i7 4930k ram kingston 16gb 1866 Mhz ps. gdzie w windowsie moge sprawdzic czy te ramy 1866Mhz rzeczywiscie dzilaja tak czy moze z mniejszymi taktowaniami ? W biosie tam gdzie jest proc opisany jest tez i ram i pisze ddr3 16gb 1866Mhz ale sloty na pamieci sa zajete 2 (2x8gb) i tam pisze juz 160 Mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 cpuz Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 2 Aktualnie mam zainstalowany win 8.1 bo sie dalo go zainstalowac, a jak wiadomo plyta obsluzy tez win7 i tu mam problem bo zaczołem instalowac doszlo do momentu wyboru jezyka, itp. i komp jak sie zawiesil, nie dalo sie ani myszka ruszyc ani klawiatura nie dzialala. Jeśli to była jednorazowa zwiecha, to nie ma powodu do zmartwień. Co do ramu, w biosie masz funkcję MemOk (lub przycisk memok na płycie) - płyta sama dobiera optymalne takty i timingi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 MemOK nie jest do dobierania optymalnych ustawień - służy do "dopasowania" pamięci do płyty jeśli nie chcą współpracować na standardowych ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...