Crips Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Potrzebuję pomocy. Starszy komp z Athlonem 64 X2 3800+, Windows 7 niedawno zaczął wyrzucać błędy przy uruchamianiu. Ale pomagał restart czy dwa i system dało się uruchomić. Ostatnio w ogóle się nie włączał, cały czas wyskakiwał błąd 0xc0000225. Wymieniłem dysk na całkowicie nowy, nowy napęd DVD (znaczy przełożony z innego kompa, ale 100% sprawny), wszystko podpinane pod SATA II. Wkładam płytę z Win7 (oryginalna kopia z MSDN), zaczyna się bootowanie. Jest ekran Cytat: Windows is loading files następnie przechodzi na Cytat: Starting Windows I po chwili wyskakuje błąd. Niezależnie czy tryb mam RAID, IDE czy AHCI, zawsze wyskakuje błąd 0xc0000225. Jak sobie z tym poradzić? Co jeszcze może być walnięte? Na internecie wyczytałem, że to problem z partycjami dysku, ale jeżeli u mnie nie ma systemu, dysk całkowicie nowy, partycji żadnych i wywala błąd już przy próbie instalacji to raczej nie jest to... EDiT: Sprawdziłem płytę z Win8 (też z MSDN) i również wywala ten sam błąd. Inna płyta z W7 (zwykły pirat) również to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Pamięci przeleć memtestem - wygląda, jakby był błąd na niskich adresach, na których ładowany jest jakiś (prawdopdobnie zawsze ten sam) moduł kernela/boot loadera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...