urbas91 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Witam :)Panowie mam sprawę :)Mógłby mi ktoś dokładnie wytłumaczyć jak zaktualizować bios na płycie: EVGA nForce 650i UltraAktualna wersja biosu jaką posiadam to: Phoenix Technologies, LTD 6.00 PG, 2007-07-11 Chciałbym ją zaktualizować do najnowszej wersji 122-CK-NF66 (P05) 2009-01-01 Nie wiem na 100% czy to jest odpowiednia wersja dla tej płyty. Dlatego chciałbym prosić kogoś kto już to robił o pomoc :)Bios chce zaktualizować do nowszej wersji gdyż zabieram się za podkręcanie procesora. Z góry dzięki za pomoc :)Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Cytat ze strony EVGA : CD Method (Blank CD and CD Rewritable Drive Required) Download the following .iso file: NF66_P05.iso Use a CD Burning software to burn the .iso image onto a blank CD (Nero, Alochol 120%, etc) Restart machine, and set the CD Drive as the primary boot device The BIOS flash process will begin, Press ?Y? to program BIOS After flash remove the CD, power off PC Completely W skrócie - potrzebujesz czystą płytę CD , ściągasz z powyższego linka obraz iso z biosem i nagrywasz na CD , potem botujesz z niej kompa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urbas91 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 ok to widziałem :)Bardziej chodzi mi o instrukcje po włożeniu płyty i zrestartowaniu pc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Z tego co widzę to aktualizacja biosu powinna ruszyć automatycznie , musisz tylko kliknąć Y żeby potwierdzić samą aktualizację . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...