Skocz do zawartości
szarywks

GTX 690 EVGA - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich , mam problem z kartą graficzną Gtx 690 problem jest w tym że jak włączam komputer pierwszy raz to fps w grach wahają się pomiędzy 30-45 fps a jak zrestartuje komputer to już wszystko działa poprawnie czyli 60-120 fps . Dziś pojechałem do kolegów którzy mają sklep z komputerami i włożyliśmy inną kartę GTX 650 odpaliłem "Loadout" i wszystko pięknie od pierwszego włączenia działało 91-100 fps.

Z dalszej dyskusji na dany problem wywnioskowaliśmy że problem może leżeć po stronie zasilacza GX 750 w Cooler Master ATX 80 + (zasilacz kupiony używany pomazany jakimś markerem ) w Armie 3 zasilacz po 5-10 min wyje(głośno chodzi) i jest gorący. > I  pytanie jest następujące czy to może być winna zasilacza ? a może coś z karta  graficzną jest ?

Podzespoły Kompa : 

-Płyta Główna Asrock Extreme 4

-Intel i7 4770 k OC (4.2GHZ) < (mimo zmniejszenia wartości do podstawowych problem nadal występuję)

-8 Gb ram Kingston Hyper X 

-Dysk pod Windows SSD 60Gb 

-Drugi dysk to Seagate 1 TB Barracuda

-Zasilacz Cooler Master GX 750 W ATX 80 + 

-Karta Graficzna GTX 690 EVGA

-Windows 8.1 Pro (Również próbowałem instalować system Windows  7 problem nadal występował wróciłem do 8.1 ) 

-Sterowniki 337.50( Starsze,  nowsze instalowałem problem nadal występował i występuję )

Bardzo Proszę o Pomoc ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak temperatura karty - GTX690 to grzejnik , 2 rdzenie GK104 na jednej płytce drukowanej .

A jak ma chłodzenie referencyjne to już w ogóle tragedia .

Jak karta się grzeje to mogą być takie objawy .

Do tego dochodzi kwestia samego SLI - nie każda gra poprawnie współpracuje z SLI , czasami się zdarza że 2 karty ( czy 1 karta kanapka jak ten GTX ) chodzą gorzej niż jedna  karta .

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatury są w normie 46-max 70 temp < w BF4 Ultra >

Dodam że mam zalman z 11 plus obudowa bardzo dobra komputer się nie dusi.

Jeżeli chodzi o Sli to na pewno nie ten problem jeżeli po restarcie wszystko pięknie działa i W BF 4 ultra śmiga 120 fps a po włączeniu kompa bez restartu jest 40 - 50 max ... to coś jest nie tak tylko kurde coo :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi