5t0z3k Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam Ze złożeniem maluszka multimedialno "gamingowego" noszę się od dłuższego czasu, na początku myślałem nad pójściem pod skrzydła AMD i użycie jego flagowego APU A10 7850k, lecz po dłuższych przemyśleniach doszedłem do wniosku że dalsza modernizacja nie będzie tańsza od setupu z INTELEM. Więc rozmyślając i zaglądając na testy itp. zmontowałem coś takiego: Procesor: Pentium G3220 Mobo: ASRock H81HM Pamięć RAM: 4GB Kingston HyperX 1600MHz Dysk: 2,5" 320GB WD Scorpio Black (posiadam własne) Zasilacz: Corsair CX 430 (posiadam własny) napęd DVD itp. również mam własne Chcę się na początku zmieścić w kwocie 550zł i później sukcesywnie dołożyć lepsze CPU i GPU, Niestety albo stety wymogi to małe wymiary więc płyta microATX lub ITX która obsłuży później bez problemu lepsze CPU typu Core i5/i7 Może macie jakieś inne typy aby doradzić dzięki czemu zaoszczędzę jeszcze kilka zł Pozdrawiam i oczekuję na odpowiedź Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez 5t0z3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Płytę spokojnie możesz wziąć najtańszą jaką znajdziesz - obsłuży każdy procesor (bez oc). Ram weź w jednej kości. Reszta będzie ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5t0z3k Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dziękuję za odpowiedź O OC nie myślę Ram wiadomo że w jednej kości a z płytę znalazłem tańszą, ogólnie złożyłem zestawik w M...le: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montex Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Tak BTW. Dlaczego cenzurujesz morele? :D Wytapatalkowane z LwW+CyanogenMod11 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5t0z3k Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zazwyczaj na forach panują takie dziwne zasady że nie wolno podawać adresów serwisów aukcyjnych sklepów internetowych itp. więc z przyzwyczajenia cenzurę strzeliłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...