Skocz do zawartości
mateusz2615

podłączenie wiezy do komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Najprościej i najszybciej , a w tym przypadku w jedyny sposób to połączyć wieżę i kompa za pomocą kabla minijack 3,5 mm - 2xRCA ( popularne chinch ) .

Taki kabel to koszt ~20 zł w sklepie z elektroniką .

Sam mam tak wieżę do kompa podpiętą od dawna i działa .

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co chcesz uzyskać w ten sposób ?

Podpinając wieżę do kompa nie uzyskasz lepszego dźwięku niż na głośnikach komputerowych ( choć mogę się mylić ) , wieża na pewno będzie głośniej grać ale będzie to tylko układ 2.1 w najlepszym wypadku .

Twoje Creative to 5.1 , masz przynajmniej wielokanałowy dźwięk , co innego jego jakość .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co chcesz uzyskać w ten sposób ?

Podpinając wieżę do kompa nie uzyskasz lepszego dźwięku niż na głośnikach komputerowych ( choć mogę się mylić ) , wieża na pewno będzie głośniej grać ale będzie to tylko układ 2.1 w najlepszym wypadku .

Twoje Creative to 5.1 , masz przynajmniej wielokanałowy dźwięk , co innego jego jakość .

Może uzyskać dźwięk ośmiokanałowy jeżeli karta zintegrowana go obsłuży.

@Mateusz (jeżeli karta obsługuję więcej niż sześć kanałów), podpinasz analogowo wieżę jako przód, a reszta głośników robi za boczne i tył, central i woofer zostają normalnie. Jeżeli karta obsługuje tylko sześć, możesz podpiąć wieże na przód, a creativy jako resztę (wtenczas dwa z zestawu nie będą podpięte), ale w sumie takie ustawienie to taka sztuka dla sztuki, chociaż powinno być zdecydowanie lepiej słuchając muzyki :) pzdr

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi