Skocz do zawartości
Markus1

Zakup monitora 2560x1440

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Powoli przymierzam się do zmiany monitora, a raczej do zmiany rozdzielczości.
Chciałbym kupić monitor służący do domowej rozrywki czasem do pracy (ale "roboty do domu nie noszę" tam mam 4 monitory).
Rozmiar raczej nie więcej niż 27" i rozdziałka 2560x1440. I tutaj proszę o radę.
Ponieważ czasami lubię się rozerwać przy komputerze (zostało mi z czasów młodości). Pogrywam w gry typu: diablo 3, BF4, Crysis, TF2 w sieci itp.
Na razie z graniem na moim komputerze w full detalach nie mam problemu (jeśli chodzi o rozdziałkę 1920x1080).
Jeśli jednak zamierzam kupić monitor 2560x1440 to chyba tutaj już może być problem. Czy od razu muszę do tej rozdzielczości kupować Titana albo najdroższe karty?
Druga sprawa, czy w takim przypadku kupowanie monitora z dolnej półki i tej rozdziałce do szybkich gier ma sens?
Mówię tutaj o zakupie np. Hazro HZ27WiE za około 1750 zł
Mój dotychczasowy monitor przy szybkich grach doprowadza mnie do szału. Do filmów i internetu jest super.
Może lepiej przejść na monitor full hd ale wyższe odświeżanie np 120 Hz
doradźcie
pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi