Skocz do zawartości
Donmmic

zakup nowej plyty glownej AM3 pod Phenoma x6

Rekomendowane odpowiedzi

AMD Phenom II X6 1055T Processor 2.80 GHz

Radeon HD 6800 Series 1 GB

RAmy 4gb ddr3 (nie pamietam marki)

zasilacz - Jersey,  CM-750-E85, 750 W

gdyby ktoras z tych podeszla bylo by zajebiscie (Y)

http://www.creativecomputing.net/index.php/amd-c-419_215_218?page=1&sort=4a

Edytowane przez Donmmic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No z tych co podałeś to najlepiej pasowało by tą najdroższą wrzucić;) Do Twojego procka trzeba szukać czegoś z socketem am3, a teraz właściwie AM3+. Tańsze modele mogą podzielić los msi, te procki mają spory pobór prądu i męczą sekcję zasilania płyty. Te gigabyte z niższej i średniej półki również bym odpuścił, miałem dwie płyty pod am3 i obie się tajemniczo uszkodziły pomimo w sumie komfortowych warunków pracy w wentylowanej budzie i dobrym zasilaczu. Jak byś dał radę , to dobrze było by znaleźć coś takiego:

http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__1/id_produktu__4813/__P_yty_G_wne_Asrock_990FX_Extreme3_AM3_AM3_/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast ładować tyle kasy,odezwij się do mnie, mobo mam w sygnaturce. Nie to,że się reklamuję ze sprzedażą,ale chcę uchronić przed pakowaniem takiej kasy w am3. 

A pod tego procka nie ma co pchać budżetówki.

Edytowane przez grzeg255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi