Skocz do zawartości
PChardware

Składanie komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć jestem całkiem nowy na forum jeśli napisałem w złym miejscu to zgóry przepraszam

mam 14 lat i właśnie składam mój pierwszy wypasiony komputer

mam wielką prożbę o pomoc w dobranie przętu komputer będzie w 50% do gier 50% do renderingu       

chcę dodać ze będę podkręcać procesor z 3,5GHz do 4,5GHz i karte graf. też ale nie extremalnie i lekko inne podzespoły

z góry dziękuję.

chcę żeby było wmiarę zrównoważone nie tak że np.SSD wypasione a płyta gł taka sobie

Procesor: Intel core I7 4770k  czy  I5 4670k

płyta gł.: ASROCK fatllty z78 killer  czy  MSI Z87-G45 Gaming nie wiem czy te płyty pozwolą rozwinść taką moc proc.po oc

karta grf.:ASUS GTx 780 Ti  czy  Zotac GTx 780 Ti  czy one pozwalają na podrasowanie ;-P

Dysk twardy: WD Red 1TB   ( tu wybrałem )

Pamięć RAM:  .....x4GB GoodRam 1866 mhz  czy  .....x4GB.Skill 2133 MCLz CL9   ( niewiem czy ta będzie pasować do płyty napiszcie ) napiszcie ile x w kropki

Dysk SSD: Plextor M6S 265 GB  czy  ( jakaś propozycja )

zasilacz: Enermax Platimax 850w niewiem czy pociągnie przy takim podkręceniu podzespołów wentory będą takie jak w standardzie obudowy czy  ( inna propozycja )

cooler PCU: Thermalright SilverArrowSB-E  niewiem czy się zmieści czy ( inna propozycja )

Obudowa: fractal design define r4 window  czy to się wszystko do tej obudowy zmieści.

Dzięki czekam na odp. :D :-D :grin:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh.

Zastosuj się do regulaminu działu. Podaj kwotę jaką chcesz przeznaczyć  i  w jakiej rozdzielczości masz zamiar grać. Może GTX 780Ti okazać się niepotrzebne.

Co to ma być za rendering ? Jakiś filmiki z Tibii, CS, Maincraft'a ?. Do tego wystarczy i5 4570K. Płyta główna - chcesz się bawić w SLI w przyszłości?. Jak nie to wystarczy MSI Z87- G43 lub ASrock h87 Perfomance/Fatal1ty.  Zasilacz Cooler Master G650M . Do tego zestawu wystarczy i jeszcze sporo zostanie. Pamięć

http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl-9-9-9-24-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp4g3d1609ds1s00ceu-472804/

8 GB myślę że początek wystarczy.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehh.

Zastosuj się do regulaminu działu. Podaj kwotę jaką chcesz przeznaczyć  i  w jakiej rozdzielczości masz zamiar grać. Może GTX 780Ti okazać się niepotrzebne.

Co to ma być za rendering ? Jakiś filmiki z Tibii, CS, Maincraft'a ?. Do tego wystarczy i5 4570K. Płyta główna - chcesz się bawić w SLI w przyszłości?. Jak nie to wystarczy MSI Z87- G43 lub ASrock h87 Perfomance/Fatal1ty.  Zasilacz Cooler Master G650M . Do tego zestawu wystarczy i jeszcze sporo zostanie. Pamięć

http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-cl-9-9-9-24-unbuffered-non-ecc-1-5v-bls2cp4g3d1609ds1s00ceu-472804/

8 GB myślę że początek wystarczy.

ok.5 tyś   rozdzielczość oczywiście na ultra (full hd z 60 kratkami na sekundę bez przerwy cienie na max i wszystkie ustawienia na max jak grać to grać no nie) rendering do cs,project cars3 w przyszłości 4,gta 4,w przyszłości 5, batelfild 4 w przyszłości 5, skairm, metro2033, crisis 3 w przyszłosci 4.tak chce podłączyć 2 karty graf.może kiedyś napewno ten proc.wytrzyma wymagające gry 2014-16 myśle o przyszłości.

Edytowane przez PChardware

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi