bury91 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Witam. Zastanawiam się nad i5 4570 Płyta główna i tutaj jest zapytanie: Asus z87-c czy np MSI z87 g55 czy może jakaś alternatywa. Ram 8 gb Kingston 1600 cl9 Grafika myślę nad Asus GTX 660 Na zakup mam jakieś 2200 zł. Z wcześniejszego kompa zostaje mi dysk WD Blue, Obudowa Fractal 3000 i zasilacz Be Quiet l8 530W. I jeszcze pytanko odnośnie czy jak kupuje się grafikę np firmy Asus dobrze było by mieć tez tej samej firmy płytę głowną? Dzięki za doradzenie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bury91 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Procek bez K na razie. W przyszłości jak będę chcieć to zmienię procka wtedy. Po prostu chce lepsza płytę główną chyba ze na B85 są bardzo dobre i w formacie ATX mnie interesują tylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bury91 Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2014 Nie będzie OC aha i komp do grania i do robienia w CAD/CAM będzie używany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 chyba, że przewidujesz raid wtedy można się pokusić o tanie z87 - asrock z87pro3. W innym wypadku jak wyżej ew. alternatywa mobo asrock h81m 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bury91 Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 nieee raczej raid i SLI odpadają bardziej wole dać te np 900 zł na grafikę i mieć jedna mocniejsza a nie odkurzacz w domu :P Chcę aby ten komp wystarczył mi na kilka lat i np w gry nie muszę grac na full detalach ważne żeby na 1920*1080 chodziło przy średnich dobrze i to mnie wystarczy :) Aha ASrocka nie chce wolałbym coś innego co wg was jest równie dobre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mimaaacz Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Tyle że ASRocki to już nie są buble, a wręcz przeciwnie - w większości modeli oferują więcej niż płyty konkurencji w podobnej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bury91 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 WItajcie czy do konfiguracji i5 4590 ram crucial balistix 8gb cl9 , msi g43-z87 i z zasilaczem BQ 530 L8 cm brac MSI GTX 760 czy doplacic i wziac sobie MSI GTX 770 ? pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...