lendzio Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Witam, nie jestem specjalistą komputerowym także z góry przepraszam jeśli moja wypowiedź nie będzie zbyt mocno sprecyzowana. Mam problem dotyczący internetu w komputerze stacjonarnym, który jest połączony kablem z routerem livebox. Problem jest tego typu, że komputer wykrywa obecność sieci, ale niemożliwe jest przeglądanie stron. Co ciekawe, można nawet grać w gry typu multiplayer. Internet w innych urządzeniach domowych typu laptop i komórka działa z normalną prędkością. Próbowałem nawet surfować za pomocą różnych przeglądarek, jednakże bez pozytywnych efektów. Czy ktoś wie co mogłoby być przyczyną owego problemu?Z góry dziękuję za porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Laptop podłączony tym samym kablem, przy wyłączonym wifi ma internet? Stacjonarny ma włączoną automatyczną konfigurację połączenia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Jakie są dokładne objawy tej niemożliwości przeglądania stron, przeglądarka nie może ustalić adresu strony, czy strona zbyt wolno się wczytuje?1. Sprawdź kabel od routera, czy jest dobrze wpięty i nie uszkodzony.2. Sprawdź ustawienia karty sieciowej na komputerze i/lub zależnie od systemu z jakiego korzystasz opcja "Napraw" lub "Diagnozuj". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lendzio Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Laptop podłączony tym samym kablem, przy wyłączonym wifi ma internet? Stacjonarny ma włączoną automatyczną konfigurację połączenia? Laptop korzysta z wifi a pc z kabla, włączone automatyczne konfigur. poł Jakie są dokładne objawy tej niemożliwości przeglądania stron, przeglądarka nie może ustalić adresu strony, czy strona zbyt wolno się wczytuje? 1. Sprawdź kabel od routera, czy jest dobrze wpięty i nie uszkodzony. 2. Sprawdź ustawienia karty sieciowej na komputerze i/lub zależnie od systemu z jakiego korzystasz opcja "Napraw" lub "Diagnozuj". Kabel jest podpięty właściwie, po kliknięciu diagnozuj (windows 8) nie zostają wykryte żadne błędy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2014 Jakie są dokładne objawy tej niemożliwości przeglądania stron, przeglądarka nie może ustalić adresu strony, czy strona zbyt wolno się wczytuje? Czy karta otrzymuje od routera pełną adresacje IP(adres, maskę, bramę i dns)? Sprawdź, czy po podpięciu pod ten kabel np. laptopa (rozłączając ówcześnie wifi) problem będzie na nim też występował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...