Jabar83 Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2014 (edytowane) Witam Mam zamiar zakupić tą obudowę. Zamówiłem też chłodzenie HR-02 Macho B/W. Te ze 140 mm wentylatorem. Pytanie jest oczywiste czy to wejdzie do tej obudowy. Obudowa niby ma 21 CM szerokości. Edytowane 12 Maja 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2014 Będzie na styk. Kwestia milimetrów - 330R przewiduje montaż coolerów o wysokości 160 milimetrów. HR-02 BW jak zapewne wiesz, dokładnie tyle mierzy. Jak będzie kłopot, to najwyżej przesuniesz wentylator odrobinę na dół. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2014 (edytowane) No i tak jak napisałeś i tak jest. Chłodzenie weszło dosłownie na styk ;). Ale niestety wentylator z tego chłodzenia HR-02 jest najgłośniejszy ze wszystkich wentylatorów jakie mam. Czyli 1x140mm z przodu i 1x 120mm z tyłu od Corsair'a. Plus jeden dołożyłem na górze też 120mm (Silent Wings od BQ). Zasilacz też mam BQ i jest tam chyba podobny wentylator. Również cichszy od tego z HR-02. Co prawda nie jest to specjalnie głośnie, ale troszkę słyszalne i to przy zamkniętej budzie. Oczywiście po zmniejszeniu prędkości tego wentylatora z 1300 do 600 RPM i jest cisza. Dosłownie muszę przyłożyć głowę blisko obudowy by usłyszeć coś. Ale parę minut zabawy w Speedfan i w IDLE jest błoga cisza. Edytowane 12 Maja 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 Dobrze, że nie kupiłeś HR-02 w wersji ze 120-tką. Byłoby już w ogóle nieciekawie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2014 (edytowane) Dlatego dziwie się ludziom co w komentarzach piszą jako plus cisze co jest IMO bzdura. Skoro wentylator jest słyszalny pod obciążeniem i to w zamkniętej wygłuszonej obudowie to już lekka przesada. Mam obecnie 2 wentylatory u góry (dokupiłem drugi Silent Wings 2) i oba pracują z wyższą prędkością (1500 rpm). Czyli o jakieś 200 rpm więcej i są znacznie cichsze od tego w HR-02. Ale należy pamiętać że niektórzy są mniej, a inni bardziej wyczuleni na hałas. Ja osobiście lekko się zawiodłem. Po za resztą. Temperatura w IDLE wynosi 33'C z ustawionym wentylem na 800 RPM co uważam za dość dobry wynik pamiętając że na Fortis 1225 miałem ok 41'C i to z wentylem ustawionym na max. Edytowane 14 Maja 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...