Franek93 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2014 Witam,chciałem trochę zupgredować tego leciwego PC: Płyta główna MSI K9N SLI Ram: Geil 2x 1024/800 DDR2 Procesor: ADM Athlon X2 3800+ Grafika:8400 GS Zasilacz:Tracer 4life 450 hf System:Win 7 Pro Wiem że to już staruszek,któremu niewiele można pomóc ale sam używam laptopa,a z niego głównie korzysta brat,chciałbym na nim czasem pograć w nowszą fifkę, dlatego chciałem zmienić mu grafike(kiedyś miał 8500GT i o wiele lepiej chodził,tylko ze uległa awarii dlatego teraz ta), dodać trochę ramu i kupić mu dysk SSD. Stąd moje pytania: -jaki ram kupić? dodać 2GB/4GB czy kupić nowe 4GB a ten który jest usunąć? -jaką karte grafiki kupić do około 250 zł(droższej nie widze sensu kupować,a aktualna strasznie go ogranicza) -czy będę w nim mógł zaisntalować dysk SSD np taki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2014 Dokładnie tak, jak tesel twierdzi. Przeskok na 1155/1150 (Celeron) wchodzi w grę? Po sprzedaży obecnych klocków nie trzeba by wiele dołożyć, a wydajność bardzo na plus :). @Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek93 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2014 Dokładnie tak, jak tesel twierdzi. Przeskok na 1155/1150 (Celeron) wchodzi w grę? Po sprzedaży obecnych klocków nie trzeba by wiele dołożyć, a wydajność bardzo na plus :). @Tapatalk Ale wtedy płyta główna też do wymiany?czyli w zasadzie wszystko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek93 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2014 Zasilacz Płyta główna Procesor Karta grafiki Ram Takie coś miało by sens? I będzie się dało zamontować w obudowie atx 450 pfc xeno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2014 Taniej się już nie da: http://www.morele.net/inventory/info/DiSAv4/ 940 PLN. Jest Pentium, płyta na chipsecie H81. Do tego R7 250X i 350 watowy zasilacz. Pod taką konfiguracje w zupełności wystarczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek93 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Dziękuje za pomoc,wybiorę chyba konfigurację tesela,mocniejszy zasilacz daje zawsze szanse kupienia kiedyś lepszej karty, zakładam że się nie myliłeś i obudowa będzie pasować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Jeśli to ta obudowa to tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franek93 Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 Tak samo wygląda,więc ok ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montex Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2014 (edytowane) Zamiast tej r7 250 weź radeona 7770: http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-hd7770-1gb-ddr5-r7770-pmd1gd5--483331/ Cena ~ ta sama, a wydajność większa ;) Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 13 Maja 2014 przez montex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...