Skocz do zawartości
lukasz1091

Pomóżcie w dokończeniu budowy pc do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Piszę tu bo potrzebuje pomocy w dokończeniu budowy pc do gier, oto części które mam:

- procesor intel core i5 4670k box

- karta graficzna gigabyte geforce gtx 680 oc windforce 3x 4gb

- płyta główna asus gryphon z87 s1150

- ram corsair vengeance 2x 8gb 1600mhz cl9

Potrzebuję pomocy w wyborze następujących części

- zasilacz (preferowałbym modularny)

- dysk ssd (64-128gb)

- chłodzenie pod procesor (wysokościowo nie przekraczające 6-7cm)

Części mogą być używane, jeżeli chodzi o cenę to jak najatrakcyjniejszą w stosunku do porządnych możliwości

I jeszcze pytanie jeżeli chodzi o obudowę - zamierzam sam zrobić obudowę z resztek innych, tylko że nie wiem jak i gdzie podłączyć przycisk włączania komputera, resetowania, diodę użycia dysku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, kupię tą taśmę risera i położe kartę równolegle do płyty. Wzoruje się na steam boxie, patrzyłem sobie zdjęcia jak to tam jest rozwiązane. Jestem ciekaw, bo zamierzam wszystkie wiatraki( to jest od karty graf, chłodzenia procesora i zasilacza) skierowaćw górę, a jako przewiew powietrza zimne - ciepłe sać po dwa małe wiatraki z jednego i drugiego boku, myśliż że zda to egzamin?

25u19c2.jpg

Edytowane przez lukasz1091

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Studiuję na polibudzie, dłubanie nie jest mi obce. Nie rozumiem bardzo że brak grafiki, nienaszkicowałem, karta znajdowałaby się po lewej stronie patrząc z góry, wiatrakami skieowanymi do góry. To co, dać po 3 wentylatory?

Edit - doszkicowałem

Edytowane przez lukasz1091

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do odważnych Świat należy. Może coś z tego wyjdzie. Jednak przy wysokości 7,5 czy 8cm musiałbyś stosować wentylatory max 70mm, dużo takich wentylatorów. Ponadto wentylatory pchające powietrze z góry będą pchały ogromną ilość kurzu.

Ja proponowałbym kupić fabryczną obudowę i mieć spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi