scratix Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Przy napięciu 1.25V podczas testu IntelBurnem mam BSOD 0x00000124. Wiem że tyczy się to małego Vcore ale chyba 1.25V to wcale nie tak mało. Reszta ustawień:CPU Cache Ratio Min, Max: oba AutoCPU CacheV: 1.150Internal PLL Overvoltage: EnabledCPU Input Voltage: 1.9CPU Load-Line Calibration: Level 8Reszty nie tykałem, oczywiście <span style='color: red;'>[ciach!]</span>ły do oszczędzania energii takie jak C1E i EIST wyłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 Haswell to loteria. Jak masz niskie temperatury przy 1.25v przy pełnym stabilnym możesz dla sztuki podciągnąć napięcie...Dla sztuki. No i zapraszamy do zbiorczego o HW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Co mi po temperaturach skoro wyskakuje mi BSOD, na 4,2GHz przy 1.25V jest już ok, choć nie testowałem długo. Z ciekawości ustawiłem 4,4GHz przy napięciu 1.32V i BSOD już podczas ładowania Windowsa. Edytowane 24 Maja 2014 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2014 (edytowane) Jeśli nie widzisz różnicy między 4.2@1.25V oraz 4.3@1.3x to nie ma sensu ciągnąć tematu [; Z podstawowych ustawień zastanowiłbym się czy jeszcze Cache Cię nie hamuje ( w AsRock to jest CPU Cache Ratio ) I na żywca puszczaj IETU [; Edytowane 24 Maja 2014 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 To jakie to Cache ustawić? Min, Max? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...