16gracjan16 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Witam posiadam monitor Traga Visionary LT 2210 i gdy włanczam przycisk power to kontrolka zapla się zielona na jakies 3 sekundy lecz obraz się nie pojawia i kontrolka gaśnie i zapala się na pomaranczowo i tak w kółko, proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Ciężko włączyć monitor nie podłączony do żadnego urządzenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
16gracjan16 Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 Znaczy ja go mam podłonczonego do kompa lecz nie wiem co sie z nim dzieje sprawdzałem w środku ale nie mam pojęcia co to może być znalazłem jednak zworke i jest ustawiona na 5v a jak zmienie na 12v to nie popali mi nic?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2014 1. Naucz się pisać bez błędów ortograficznych. 2. Wygląda na to że Twoja znajomość obsługi komputera ogranicza się do używania podstawowych rzeczy. Mniej czasu ( i ew. uszkodzonego sprzętu ) stracisz oddając do serwisu całą jednostkę. Albo jak naprawdę chcesz się czegoś nauczyć zacznij od podawania pełnej specyfikacji zestawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2014 Powodów dla których twój monitor może nie działać jest horrendalnie duża liczba. Najlepszym rozwiązaniem dla ciebie będzie oddać komputer razem z monitorem do serwisu. Poza tym na przyszłość pisz trochę konkretniej Znaczy ja go mam "podłonczonego" do kompa lecz nie wiem co się z nim dzieje sprawdzałem w środku Sprawdziłeś w środku monitora czy komputera? (z kontekstu wynika, że chodzi ci o monitor?) Poza tym pozostają pytania typu: Jesteś pewien, że to monitor? Podłączyłeś go pod inny komputer lub choćby dekoder lub cokolwiek co daje sygnał który możesz przesłać na monitor? Czy wcześniej ten monitor działał? Czy bawiłeś się ze zmianą rozdzielczości ekranu? Czy miałeś jakieś artefakty na ekranie przed tym zdarzeniem? Ewentualnie martwe pixele? Czy zdarzało się to wcześniej? i takie podobne pytania... Dodatkowo powinieneś dodać specyfikacje komputera i spróbować jak najlepiej opisać problem, bo w tym wypadku napisałeś tylko że monitor ma napięcie ale nie przechodzi żaden sygnał obrazu. Więc najlepszą radą będzie oddanie całego zestawu do serwisu a jeżeli chcesz przestawiać jakieś zworki (nie rób tego) to chociaż spójrz do manuala i zobacz do czego służą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...