Skocz do zawartości
Mati Speed

Modernizacja starego komputera budżet ponad 3 tys

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi bardziej o oglądanie filmów na tv, żeby komp tyle prądu nie pobierał. Ale jeśli jest możliwość to ok. Dzięki za odpowiedź.

...

Taki zabieg niestety nie wyjdzie, próbowałem u siebie przerzucić wspomaganie flashów i innych na integre. Dalej główna karta wejdzie w tryb wysoki 2d w celu akceleracji, a integra zajmie się samym wyswietlaniem. Jedynie kiedy program bezpośrednio pozwala na wybranie sprzętu, który ma służyć akceleracji idzie odciążyć główną kartę.

Tapatalk

Edytowane przez kapi89
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne pytanie, dziś będę miał praktycznie części prócz karty graficznej która niewiadomo kiedy dojdzie. Chciałbym sprawdzić resztę części i czy jak władze stara grafikę nv 9800 gtx to komputer ruszy czy nie?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy raz w życiu to robiłem i komputer wstał za 1 razem i nawet zaladowal system ze starego dysku :D Tylko coś popieprzylem bo dioda HDD ciągle się pali ale to spokojnie. Wkoncu wentylatory wszystkie podłączone pod płytę główną i ta cisza ;D Zaraz spróbuję postawić system na SSD, najgorsze jest to ze nie mam gdzie go zaczepic i leży na dole obudowy ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bios wow zawsze działałem na starym, ale ustawiłem bootowanie z USB poszło ssd znaleziony instaluje system.

Tak podpialem pod power Led, ale juz ok.

Szkoda tylko że nie mam karty graficznej nie sprawdzę możliwości kompa jeszcze ;/ ale zamówiona jedzie do mnie juz.

Muszę tylko znaleźć poradnik co na SSD wrzucać a co nie tak aby dysk bez sensu nie chodził. A tak to już wszystko chyba wiem.

Jakie sterowniki musze wgrać oprócz płyty głównej?

Co teraz zmienić żeby cały czas nie wstawał z USB po instalacji przypomnę że płyta to asrock h87 Fatal1ty.

Edytowane przez Mati Speed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, ale zainicjowalem go i widzi go już system.

A że sterowników co zainstalować do chipsetu

Intel management engine

Intel rapid start driver

Intel Smart connect driver

?

Edytowane przez Mati Speed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Okej wrzuciłem, najlepsze jest to że juz zdążyłem zainstalować jakiś syf do przeglądarki nawet nie wiem kiedy ehh..

Komp uruchamia sie do pulpitu w niecałe 10sek. z antywirusem, Win 8.1 :D

Kurde zainstalowałem te śmieci i nie idzie tego odinstalować teraz co mam zrobić? Jakiś webserach przez panel sterowania się nie da ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi