Lumperator Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Drodzy eXPerci, koledzy, fachury !!! Niecałe 2 lata temu kupiłem analogową kartę przechwytujacą PINNACLE Studio DC10plus V7 (czyli z oprogramowanie Studio 7). Ostatnio nabyłem do niej Studio w wersji 8. Cały problem polega na tym, że wcześniej nie mogłem normalnie obslugiwać karty na Windows XP (dlatego mam 2 systemy - WME i WXP), ale pomyślałem, że po zmianie oprogramowania coś się zmieni. I faktycznie jest OK, ale do pewnego momentu. Maksymalny zgrywany plik moze mieć 4 GB. Takie rzeczy nie dzieją mi się na WME, gdyż tam wraz ze sterownikiem instaluje się aplikacja odpowiedzialna za natychmiastowe rozpoczęcie kolejnego pliku zgrywanego materiału. Zatem moje pytanie brzmi: Czy jest możliwosć grywania wideo bez ograniczeń objętościowych (jednym ciągiem z automatycznym cięciem co 2 GB) kartą Pinnacle DC10plus z oprogramowaniem Studio 8. Drugie pytanie też mnie nurtuje więc zapytam: Dlaczego nie działa tryb overlay na tej karcie (sterowniku) ? Denerwuje mnie to, bo nie mogę przechwytywać np. w VirtualDub, a w Studio 8 nieźle jest ociążony procesor i gubi mi co jakiś czas trochę klatek ? Na Windows Millenium takie rzeczy się nie dzieją. Jeżeli jest ktoś, kto byłby mi w stanie to wytłumaczyć, to kłaniam się nisko (nosem do ziemi bez uginania nóg w kolanach :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Hmmm... czy naprawdę nie ma nikt z Was jakiejkolwiek karty M-JPEG Pinnacle ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 Spróbuję podpowiedzieć Ci w kestii ograniczenia wielkości plików do 4GB - używasz pod XP systemu plików FAT32? Próbowałeś na NTFS-ie? Można do tej karty zainstalować stery od DC30+, rozwiązuje to część problemów: http://www.efix.wokiss.wlkp.pl/hard/pinnac...e/dc10to30.html PS. Mam DC20, ale używam jej tylko do zgrywania na dysk, gdyż z nią są jeszcze większe problemy, przede wszystkim brak sterów pod 2000/XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Używam od długiego czsu XPka na FAT32, ale uporczywie musze trzymać WME, gdyż tylko w starych Windows'ach jest aplikacja czuwajaca nad automatycznym zapisem plików (kazdy po 2 GB). Stery do DC30+ instalowałem jakiś czas temu, ale to nie rozwiązuje problemu. Chodzi o to, że do XP Pinnacle nie wyadała w swoim sterowniku ów aplikacji. Próbowałem przerobić z lekka sterownik pod XP, tak by ten mały programik działał, ale bezskutecznie. A z tym Overlay to już zupełnie nie wiem co się dzieje. Jak jest tu ktoś, kto dobrze się zna na sprawach wideo, a zwłaszcza na kartach Pinnacle to błagam o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...