Skocz do zawartości
111camiloo111

Ocena zestawu za ok 5500zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,chcialem sie poradzic co do kupna zestawu przede wszystkim do gier i normalnego uzytkowania.Zlozylem sobie takie cos:

Zestaw nie zawiera jeszcze procka bo czekam na DIABLY:)ale odnosnie niego mam pytanie czy warto inwestowac w i7 czy wystarczy i5?komputer ze wzgledu na swoja cene nie bedzie modernizowany prze conajmniej 3 lata i nie wiem czy jak gry zaczna wykorzystywac wiecej rdzeni to i5 wystarczy..Bylbym wdzieczny za rady.Pozdrawiam

Edytowane przez 111camiloo111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątki to nie rdzenie. Do gier spokojnie wystarczy i5. Czy różnica w wydajności będzie odczuwalana między  Devilami ( ;))  a takim i5 4670K to nie wiadomo. W zasadzie ludzie oczekują nieco lepszej pasty pod IHS'em  i niższych temperatur. Na chwilę obecną składał bym cos na i5 4670K + Z97 + 8GB DDR 3 1600 mhz + SSD.

http://www.morele.net/inventory/info/BXv2wb/

Razem ok 5400 zł.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyedytowałem. Killer jest bardziej płyta pod graczy. Ma dobra karte sieciową, która w teorii powinna poprawić nieco niższe pingi w grach. Ale jak łącze słabe to za wiele to nie pomoże.   Jak nie masz zmiaru się bawić w SLI/CF tylko chcesz miec jedną karte graficzną to PRO4/Fatal1ty Z97 Killer wystarczy.  . Droższa płyta nie zapewni Ci większego OC jeśli procek na to nie pozwoli. Wiekszość i5 4670K  kręci się do 4.2 ghz. A Devile powinny być na dniach. Ale nie wiadomo jak będzie z dostępnością no i ceną, bo u nas  to różnie bywa. Jak Ci zależy to wstrzymaj się z 2-3 tygodnie z zakupem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Devil, chyba nie odrobiłeś zadania domowego z PPC :D

W tym zestawie aż prosi się o wyżej taktowane pamięci, tj.:

Pamięć GeIL DR3 8 GB 2133MHZ DUAL LEGGERA CL11 (GEL38GB2133C11DC) 

Reszta zestawu jest bardzo dobra i nim bym więcej w nim nie zmieniał. 

No chyba, że na horyzoncie pojawią się Devile.

Możesz do tego dodać usługę montażu:

Montaż komponentów - zestaw komputerowy (od trzech elementów). 

i wpisać kod na dole zamówienia: O7SAKMMCBS

Zawsze to kilka PLN pozostawionych w kieszeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiśćie że różnice są. Ale przy CL11 nie wiem czy to dobry pomysł. Jak cenowo nie odstaje to mozna i brać takie. Ja osobiście nie brałbym nic szybszego niż 1866 CL9. Devile będą w drugiej połowie czerwca. Mniej się grzeją, więc z OC troszkę lepiej , ale szału nie ma. Myśle że jak to nie problem to warto zaczekać. Cena ponoć ma być na poziomie 850 zł, więc spoko. Myślałem że więcej sobie zawołają..

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam wielka prosbe do was...czy zasilacz CS 650M 80+gold od corsaira pociagnie mi zestaw i5 4690k i r9 290OC czy lepiej zainwestowac w 750W.????szczerze to dostalem juz ten zasilacz i nie wiem wiem czy go zostawic czy go zwrocic.wszedzie pisza ze lepiej miec zapas mocy...z gory dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi