111camiloo111 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Witam,chcialem sie poradzic co do kupna zestawu przede wszystkim do gier i normalnego uzytkowania.Zlozylem sobie takie cos: http://www.morele.net/inventory/info/1ybklN/ Zestaw nie zawiera jeszcze procka bo czekam na DIABLY:)ale odnosnie niego mam pytanie czy warto inwestowac w i7 czy wystarczy i5?komputer ze wzgledu na swoja cene nie bedzie modernizowany prze conajmniej 3 lata i nie wiem czy jak gry zaczna wykorzystywac wiecej rdzeni to i5 wystarczy..Bylbym wdzieczny za rady.Pozdrawiam Edytowane 8 Czerwca 2014 przez 111camiloo111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Wątki to nie rdzenie. Do gier spokojnie wystarczy i5. Czy różnica w wydajności będzie odczuwalana między Devilami ( ;)) a takim i5 4670K to nie wiadomo. W zasadzie ludzie oczekują nieco lepszej pasty pod IHS'em i niższych temperatur. Na chwilę obecną składał bym cos na i5 4670K + Z97 + 8GB DDR 3 1600 mhz + SSD. http://www.morele.net/inventory/info/BXv2wb/ Razem ok 5400 zł. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
111camiloo111 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 dzieki za pomoc.dysku twrdego nie trzeba bo mam stary wiec 200zl mozna przeznaczyc na cos innego:)a dlaczego asrock extreme a nie killer?bo ja zastanawialem sie jeszcze nad killer x bo ma 3 pci 3.0 a ten moj tylko 1 i nie wiem czy warto doplacac zeby miec trzy...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Wyedytowałem. Killer jest bardziej płyta pod graczy. Ma dobra karte sieciową, która w teorii powinna poprawić nieco niższe pingi w grach. Ale jak łącze słabe to za wiele to nie pomoże. Jak nie masz zmiaru się bawić w SLI/CF tylko chcesz miec jedną karte graficzną to PRO4/Fatal1ty Z97 Killer wystarczy. . Droższa płyta nie zapewni Ci większego OC jeśli procek na to nie pozwoli. Wiekszość i5 4670K kręci się do 4.2 ghz. A Devile powinny być na dniach. Ale nie wiadomo jak będzie z dostępnością no i ceną, bo u nas to różnie bywa. Jak Ci zależy to wstrzymaj się z 2-3 tygodnie z zakupem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 Devil, chyba nie odrobiłeś zadania domowego z PPC :D W tym zestawie aż prosi się o wyżej taktowane pamięci, tj.: Pamięć GeIL DR3 8 GB 2133MHZ DUAL LEGGERA CL11 (GEL38GB2133C11DC) Reszta zestawu jest bardzo dobra i nim bym więcej w nim nie zmieniał. No chyba, że na horyzoncie pojawią się Devile. Możesz do tego dodać usługę montażu: Montaż komponentów - zestaw komputerowy (od trzech elementów). i wpisać kod na dole zamówienia: O7SAKMMCBS Zawsze to kilka PLN pozostawionych w kieszeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Oczywiśćie że różnice są. Ale przy CL11 nie wiem czy to dobry pomysł. Jak cenowo nie odstaje to mozna i brać takie. Ja osobiście nie brałbym nic szybszego niż 1866 CL9. Devile będą w drugiej połowie czerwca. Mniej się grzeją, więc z OC troszkę lepiej , ale szału nie ma. Myśle że jak to nie problem to warto zaczekać. Cena ponoć ma być na poziomie 850 zł, więc spoko. Myślałem że więcej sobie zawołają.. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
111camiloo111 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2014 Dzieki panowie bardzo mi pomogliscie.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
111camiloo111 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2014 mam wielka prosbe do was...czy zasilacz CS 650M 80+gold od corsaira pociagnie mi zestaw i5 4690k i r9 290OC czy lepiej zainwestowac w 750W.????szczerze to dostalem juz ten zasilacz i nie wiem wiem czy go zostawic czy go zwrocic.wszedzie pisza ze lepiej miec zapas mocy...z gory dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...