Skocz do zawartości
Zbablo

Zestaw Komputerowy do 4200zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w tym tygodniu planuje zamówić komputer. Budżet wynosi 4200zł bez monitora, dysku hdd, napędu, klawiatury, myszki i systemu operacyjnego.
Komputer głównie wykorzystywany będzie do streamowania league of legends + grania w tytuły takie jak BF3, Wiedzmin 1,2,3, DayZ, CS:GO, itd.
Nie mam zamiaru podkręcać.
Gram w rozdzielczości 1080p.

Zestaw jaki już sobie złożyłem: http://www.morele.net/inventory/info/jE45gs/

Z góry dziękuje za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta na Z97 Pro4:

Płyta główna ASRock Z97 PRO4 Z97 LGA1150 (PCX/DZW/GLAN/SATA3/USB3/RAID/DDR3/CROSSFIRE) ( Z97 PRO4 ) 

Pozwoli Ci na to ulokowaniu w zestawie wyżej taktowanych memek, mogą być te:

Pamięć Kingston 2x4GB 2400MHz DDR3 CL11 DIMM XMP Beast Series (KHX24C11T3K2/8X)

i tu musiałbym Cię przekonać do wykonania OC, bo zakup Z97 nie ma logicznego uzasadnienia przy i7-4770 bez odblokowanego mnożnika :D

Ten R9 290, którego wybrałeś jest za drogi. Tu masz wersję o kilkadziesiąt PLN tańszą:

Karta graficzna Asus Radeon R9 290 4GB DDR5 (512 Bit) 2DVI HDMI DP BOX (R9290-DC2-4GD5) 

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny zestaw, pytanie czy wykorzystasz i7-4770K ;)

XFX zmień na CoolerMastera G650M. Zyskujesz modularne okablowanie.

Do koszyka włóż usługę montażu:

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

i wpisz kod rabatowy: O7SAKMMCBS

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputer będę sam składał.
Jeżeli 550w wystarczy, to wolałbym zostać przy tym xfx. Słyszałem o nich same dobre opinie, a kabelki jakoś ogarnę.
Z podkręcanie tez dam chyba radę :).

Wyszło coś takiego, jeżeli ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć, byłbym wdzięczny.
Edytowane przez Zbablo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za informacje, rozważę to :).

Jedyne nad czym się jeszcze zastanawiam, to czy 550w wystarczy biorąc pod uwagę że chce podkręcać tą i7. Co do reszty zestawu, na moje oko powinno być ok. Chociaż dobrze byłoby usłyszeć opinie innych osób przed zakupem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi