Skocz do zawartości
Shackmir

Komputer dla grafika i renderingu + O/C do 2500zł używane części

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Proszę o pomoc w złożeniu komputera. :)

• Zastosowanie komputera : 60% obróbka zdjęć (photoshop, lightroom) i rendering wideo (Premiere Pro) + 40% wymagająca gra
  • Maksymalna kwota : 2500zł za części/zestaw używane
  • Których części potrzebuję : Sama buda
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : Tak o/c CPU
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: planuje AOC i2367Fh (IPS 1920x1080 HDMI)
  • Specjalne wymagania : najlepiej Intel i geforce GTX (bo współpracuje z PS) SSD 120GB, nie potrzebuje napędu,
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Brak
  • Własna propozycja zestawu : http://allegro.pl/pc-asus-p8z68-v-i7-2600k-16gb-geforce-gtx660-500gb-i4329345660.html (myślę że bardzo by mi pasował) + SSD
  • Inne : Komputer na lata. Myślałem nad i7-2600k wszyscy go chwalą, ale zastanawiam się czy nie jest już za stary. Najlepiej dużo RAMu i dysk SSD.
Czy w tej cenie złożę zestaw taki jak w linku lub wydajniejszy? Była okazja, ale nie zdążyłem zalicytować :/

Doczytałem ze Radeony + opencl tez współpracują z programami graficznymi. Jak to z nimi jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi