Shackmir Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2014 Cześć. Proszę o pomoc w złożeniu komputera. :) Zastosowanie komputera : 60% obróbka zdjęć (photoshop, lightroom) i rendering wideo (Premiere Pro) + 40% wymagająca gra Maksymalna kwota : 2500zł za części/zestaw używane Których części potrzebuję : Sama buda Czy będę podkręcać sprzęt? : Tak o/c CPU Rozdzielczość mojego monitora i model: planuje AOC i2367Fh (IPS 1920x1080 HDMI) Specjalne wymagania : najlepiej Intel i geforce GTX (bo współpracuje z PS) SSD 120GB, nie potrzebuje napędu, Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Brak Własna propozycja zestawu : http://allegro.pl/pc-asus-p8z68-v-i7-2600k-16gb-geforce-gtx660-500gb-i4329345660.html (myślę że bardzo by mi pasował) + SSD Inne : Komputer na lata. Myślałem nad i7-2600k wszyscy go chwalą, ale zastanawiam się czy nie jest już za stary. Najlepiej dużo RAMu i dysk SSD. Czy w tej cenie złożę zestaw taki jak w linku lub wydajniejszy? Była okazja, ale nie zdążyłem zalicytować :/Doczytałem ze Radeony + opencl tez współpracują z programami graficznymi. Jak to z nimi jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 21 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2014 i7-2600K okej, ale nie pasuje mi tu GTX 660. Piszesz o wymagających grach, a jest jednak to karta ze średniej półki cenowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...