Skocz do zawartości
Bonusso3

Apdejt jak najniższym kosztem

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,
Wpadło mi gotówki i postanowiłem wydać ją na trochę gratów po taniości do mojego starego pudła  :)
Na początek co teraz tam siedzi:
Phenom II x4 (B55)
AsRock 970 Extreme3
2x2GB Goodram 1600CL8
HD5770
Amacrox Warrior 400W

Ogólnie chodzi mi po głowie taki plan, żeby dorzucić sobie i5 2500K + coś na P67 lub pokrewnego (liczę 750zł) + HD7850 (albo 7870 jak wyrwę w dobrej cenie).

I teraz kwestia jest taka, że zasilacz ma swoje lata, ale ma te 350W na +12V (2x 18A). Czyli daje rade. Ostatnio kumpel kupił i5 4570+r9 270x na zasiłce Aerocool VP-450 i śmiga, a przecież ma te 50W mniej. Jakiś czas temu bawiłem się w CFX z dwóch HD5770 (no właściwie to 5770 + 6770 ale wiadomo jak jest) i widać, że był obciążony ale jakoś przesadnie gorący też nie był. Pytanie jest oczywiste, obstawiacie, że da radę?

Oczywiście, chcę żeby to było jak najtaniej więc kwota nie może przekroczyć ustalonego wcześniej maksimum tj 750+500zł. Myślę, że takie zestawienie byłoby najwydajniejszym z możliwych, o ile zasilacz da radę, bo jeśli nie, to trzeba z czegoś zjechać.

Dzięki za odpowiedzi,

Pozdro..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam czekam na odpowiedź w bardzo podobnym klimacie, z tym że u mnie konfiguracja jest nieco słabsza.

Ja natomiast wiem  jedno, na zasilaczu NIGDY nie oszczędzamy, nawet jakbym miał czekać bonusowe dwa miechy, to te 2xx zł należy dozbierać i kupić choćby BeQiueta 500W bądź SilentiumPC Vero L1 500 W z certyfikatem bronze...

aerocool to <span style='color: red;'>[ciach&#33;]</span>o, co do Amacrox warrior 400w... zasilacz jest trochę leciwy i średnio stoi z opiniami.

Powiem tak : Z obecnym zestawem mógłby sobie pracować, ale z nowym? Zapomnij, i5 i HD7xxx, czyli sprzęt za te ~1000zł pracujące na niepewnym zasilaczu to głupota. Inna bajka, czy ów Amacrox w ogóle by je udźwignął, 400w szału nie robi.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi