Piszczel Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Chcę wymienić płytę główną na Epoxa lub Ausa. Teraz mam Epox 8kha+ a w drugim kompie Asus A7N266. Obie są fajne , ale mają tą samą wadę Vcpu tylko 1,85V! Vmoda robiłem ale ledwie mi się udało płytę uratowć wieć wiecej takich rzeczy nie będę robił, wolę orginalne ustawienia. Do jakich wartości można podnieść napięcie na następujących płytach bez ich modernizacji: 1. Epox 8K3A+ 2. Asus A7V333 Proszę o opinie tych płytek! :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Chcę wymienić płytę główną na Epoxa lub Ausa. Teraz mam Epox 8kha+ a w drugim kompie Asus A7N266. Obie są fajne , ale mają tą samą wadę Vcpu tylko 1,85V! Vmoda robiłem ale ledwie mi się udało płytę uratowć wieć wiecej takich rzeczy nie będę robił, wolę orginalne ustawienia. Do jakich wartości można podnieść napięcie na następujących płytach bez ich modernizacji: 1. Epox 8K3A+ 2. Asus A7V333 Proszę o opinie tych płytek! :roll: Asus daje 1.85V tyle ze tak naprawde jest 1.9V jakies , jezeli chodzi to obie plyty sa extra ,wiec rzuc moneta :) Ja ze swojej strony nie mam do plyty Asus zastrzerzen( mam ja od 2 miechow ) , bardzo fajna opcja Q-fan do sprzetowego spowalniania wiatrakow( w zaleznosci od temperatury ) , no i super stabilnosc w stylu Asusa . Epoxa nowego znam raczej slabo , jednak jego wczesniejsza wesja byla super, zreszta ja masz . Asus w A7V333 dodal pare nowych opcji ktorych nie ma np na plycie z chipsetem sisa . Ochrona Cpu przed spaleniem , jak narazie tylko Asus i Soltek daja ta opcje . A... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 piszczel jeżeli masz KHA+ to po co ci coś nowego? Przcież wydjnościowo są podobne a jak wsadzisz DDR 2700 na swojego Epoxa to będziesz miał to samo co na nowej płycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 no ale jak chcesz wymienic plyte to jesli chodzi o stabilnosc i wydajnosc polecam Asusa (choc Epox jesli w ogole nie ustepuje Asusowi) jesli do o/c to tylko Epox rownie wydajny no i o 100 pln tanszy BTW wydzialem gdzies testy tych plytek i Asus dotrzymywal Epoxowi kroku do 180 FSB a przy 200 juz wymiekl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 BTW wydzialem gdzies testy tych plytek i Asus dotrzymywal Epoxowi kroku do 180 FSB a przy 200 juz wymiekl Gdzie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Obie plytki sa extra , same dobre rzeczy o nich mozna mowic A co do v-moda to popros kogos kto jest obyty z lutownica i wie co z czym i jak , po co masz prubowac i zje....c plyte , jak ktos sie zna i lutownica to jego starsza siostra to kaszka z mleczkiem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 BTW wydzialem gdzies testy tych plytek i Asus dotrzymywal Epoxowi kroku do 180 FSB a przy 200 juz wymiekl Gdzie ? tutaj http://www.sharkyextreme.com/hardware/moth...703_1367631__14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khorne Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Świetnie, jak widać Epox znow lepszy :D [/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Świetnie, jak widać Epox znow lepszy :D [/img]] Extra, tylko ze jest gorszy w standardowych ustawieniach ( mam na mysli 133 no i 166 ) , a jak widze po twoim konfigu ponizej , to juz sie duzymi krokami zblizasz do tych 200 FSB :) ktore osiaga twoja plyta . A do tego popracowal bys na takim fsb miesiac :) . A... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 co do standardowych ustawien to rozne testy pokazuja roznie; raz jest Epox wydajniejszy a raz Asus takze w tym przypadku postawilbym znak "=" miedzy nimi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 co do standardowych ustawien to rozne testy pokazuja roznie; raz jest Epox wydajniejszy a raz Asus takze w tym przypadku postawilbym znak "=" miedzy nimi Ja tak samo , roznice sa niewielkie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2002 Zmieniam MB bo się wyprowadzam od starych i będę mieszkał z żoną. Myśle że moje zarobki nie pozwolą mi na szybką zmianę konfiga. Na płycie Asusa (A7N266) przy zmianie FSB częstotliwość PCI pozostaje stała (33MHz) - przynajmniej tak pisze w BIOSie. Jak jest w Epoxie. Nikt mi nie napisał jakie napięcia dla CPU są w Epoxie. Vmoda NIE BĘDĘ ROBIŁ. Jestem obryty z lutownicą (zajżyj do postów o modyfikacjach. Po pierwszym lutowaniu płyta podawała tylko 12V na wiatraki i dyski - nic więcej , nawet monitor się nie włączył :evil: Pobawiłem się trochę igłą krawiecką i pomogło - musiały się połączyć niechcący któreś piny. Nawiasem mówiąc Sandra pokazuje mi że zamiast -12V ma -1,5V, a zamiast 3,3V mam 1,5. Czy to normalne. Wszysko chodzi stabilnie przy FSB 145MHz - wina RAMu (Kingstone 2,5CL - shit :evil: ).Czy dyski mają tą samą czestotliwość co PCI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zmieniam MB bo się wyprowadzam od starych i będę mieszkał z żoną. Myśle że moje zarobki nie pozwolą mi na szybką zmianę konfiga. Na płycie Asusa (A7N266) przy zmianie FSB częstotliwość PCI pozostaje stała (33MHz) - przynajmniej tak pisze w BIOSie. Jak jest w Epoxie. Nikt mi nie napisał jakie napięcia dla CPU są w Epoxie. Vmoda NIE BĘDĘ ROBIŁ. Jestem obryty z lutownicą (zajżyj do postów o modyfikacjach. Po pierwszym lutowaniu płyta podawała tylko 12V na wiatraki i dyski - nic więcej , nawet monitor się nie włączył :evil: Pobawiłem się trochę igłą krawiecką i pomogło - musiały się połączyć niechcący któreś piny. Nawiasem mówiąc Sandra pokazuje mi że zamiast -12V ma -1,5V, a zamiast 3,3V mam 1,5. Czy to normalne. Wszysko chodzi stabilnie przy FSB 145MHz - wina RAMu (Kingstone 2,5CL - shit :evil: ).Czy dyski mają tą samą czestotliwość co PCI? od 1.4 - 2.2 jakos tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 24 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2002 Chciałbym mieć pewność! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...