Nerrox Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Witam. Ostatecznie wracam do Polski 7 lipca więc mam pytania dotyczące mojego nowego potworka. Konfig: http://www.esc.pl/pr...oducts_id=61969 Pytania: 1. GTX 780 (jeśli tak to to od jakiego producenta?) vs r9 290/x (tak samo - jeśli by był wybór od Sapphire to TRI-X czy Vapor-X?) 2. MOBO z chipsetem H97 vs H87 - Z87 vs Z97 (podobno intel coś poblokował co zniwelowało OC na chpsetach "H" ale nie jestem pewien) 3. Obudowa do maks 300zł - myślałem nad Cooler Master HAF 912 PLUS lub dołożyć do interesu i wybrać Cooler Master 690 III Advanced USB 3.0 4. 4670K czy 4690K? Ten drugi Devil Canyon podobno lepsze temperatury osiąga więc jest lepiej względem poprzednika. A może procesory AMD? 5. Dysk SSD nie jest dla mnie ważny i jeśli cena pójdzie za dużo w górę to zrezygnuje z niego - 1TB HDD wystarczy w zupełności. Nie mniej jednak SSD dałoby kopa. EDIT: Maks na kompa 4300zł mogę wydać + kurier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) 1. GTX 780 jest średnio opłacalny. Lepiej brac R9 290. Firmy jakie polecam to MSI i ASUS 2. H87 na ASrock pozawala na OC. Ale nie wiem jak to sie ma do nowych procków i5 4690K. 3. Np Corsair 300R 4. 4690K. Z AMD daj sobie siana 5. dał byl lepszy komfort pracy Zaraz coś złoże. Zmień sklep i daj sobie spokój z ESC. http://www.morele.net/inventory/info/A9wDqv/ Edytowane 1 Lipca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Od P2.10 zablokowali OC i to tyczy się DC. Jak PRO4, to równie dobrze możemy zaproponować Z97-P. Podobna budowa sekcji, niższa cena + napęd. Jakby nie patrzeć, to zakup płyty w cenie mobasów na H87/H97. Można wtedy dołożyć $ do innych części. Na pewno wywaliłbym z koszyka Cruciale 1600 MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czubaka Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 Również jestem zdania, że Z97-P jest bardziej opłacalna, dodatkowo jakbyś się jednak zdecydował na i5-4670K to możesz skorzystać z cashbacka. Dzięki czemu na samym procku masz różnicę ponad 200zł, które możesz przeznaczyć na SSD, albo chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerrox Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2014 GTX 780 jest średnio opłacalny? Dlaczego? Jego wydajność jest niższa od R9 290?\ A co do firmy jaką bym wybrał R9 290 to Sapphire TRI-X :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...