Skocz do zawartości
Nerrox

Ocena zestawu maks 4300zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatecznie wracam do Polski 7 lipca więc mam pytania dotyczące mojego nowego potworka.

Konfig: http://www.esc.pl/pr...oducts_id=61969

Pytania:

1. GTX 780 (jeśli tak to to od jakiego producenta?) vs r9 290/x (tak samo - jeśli by był wybór od Sapphire to TRI-X czy Vapor-X?)

2. MOBO z chipsetem H97 vs H87 - Z87 vs Z97 (podobno intel coś poblokował co zniwelowało OC na chpsetach "H" ale nie jestem pewien)

3. Obudowa do maks 300zł - myślałem nad Cooler Master HAF 912 PLUS lub dołożyć do interesu i wybrać Cooler Master 690 III Advanced USB 3.0

4. 4670K czy 4690K? Ten drugi Devil Canyon podobno lepsze temperatury osiąga więc jest lepiej względem poprzednika. A może procesory AMD?

5. Dysk SSD nie jest dla mnie ważny i jeśli cena pójdzie za dużo w górę to zrezygnuje z niego - 1TB HDD wystarczy w zupełności. Nie mniej jednak SSD dałoby kopa.

EDIT: Maks na kompa 4300zł mogę wydać + kurier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. GTX 780 jest średnio opłacalny. Lepiej brac R9 290. Firmy jakie polecam to MSI i ASUS

2. H87 na ASrock pozawala na OC. Ale nie wiem jak to sie ma do nowych procków i5 4690K.

3. Np Corsair 300R

4. 4690K. Z AMD daj sobie siana

5. dał byl lepszy komfort pracy

Zaraz coś złoże. Zmień sklep i daj sobie spokój z ESC.

http://www.morele.net/inventory/info/A9wDqv/

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od P2.10 zablokowali OC i to tyczy się DC. 

Jak PRO4, to równie dobrze możemy zaproponować Z97-P. Podobna budowa sekcji, niższa cena + napęd. Jakby nie patrzeć, to zakup płyty w cenie mobasów na H87/H97. 

Można wtedy dołożyć $ do innych części. Na pewno wywaliłbym z koszyka Cruciale 1600 MHz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi