mattmatt Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Witam,Oto mój obecny sprzęt: Jak widać nabyłem go ponad 3 lata temu. Dzielnie mi służył, ale obecnie w niektórych grach (np. Dayz SA) mam problemy z wyciągnięciem 60 FPS, nawet przy dosyć brzydkiej grafice. Czy jest sens coś z tego ulepszać czy po prostu kupić nowy zestaw z tych polecanych w temacie "Zestawy Komputerowe Na..."?Do wydania mam ok 3500 zł. Oczywiście im mniej tym lepiej. Dlatego też rozważam upgrade procesora czy karty graficznej zamiast wymieniać cały sprzęt.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) To że masz zwolnienia to przez kartę graficzną głównie. No i pytanie czy podręcałeś procesor. Jak tak to napisz do ilu masz podkręcony ten procesor. Przy tej kwocie oczywiście można pomyśleć nad wymianą plyty , procka ramu i karty graficznej, ale czy jest sens to temat otwarty. Ja bym go podkręcił do przynajmniej tych 4.4 ghz i kupił do tego R9 290 i do tego SSD Crucial M500 120/240GB. Edytowane 1 Lipca 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2014 Ja bym poszedł w modernizacje. Memki spróbuj dać na 1600 MHz (przy wyższym papu?) a kartę wymienić na R9 290. No chyba, że chcesz sprzedać CPU,płytę, pamięci i kartę. Wtedy moglibyśmy zaproponować zestaw z i5-4690K, Z97, 2400 MHz + R9 290. Na pewno zmieściłbyś się w budżecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...