Skocz do zawartości
mattmatt

Upgrade czy lepiej kupić nowy komputer? 3500 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Oto mój obecny sprzęt:
Lrr0YGB.png

Jak widać nabyłem go ponad 3 lata temu.

Dzielnie mi służył, ale obecnie w niektórych grach (np. Dayz SA) mam problemy z wyciągnięciem 60 FPS, nawet przy dosyć brzydkiej grafice.

Czy jest sens coś z tego ulepszać czy po prostu kupić nowy zestaw z tych polecanych w temacie "Zestawy Komputerowe Na..."?

Do wydania mam ok 3500 zł. Oczywiście im mniej tym lepiej. Dlatego też rozważam upgrade procesora czy karty graficznej zamiast wymieniać cały sprzęt.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To że masz zwolnienia to przez kartę graficzną głównie.  No i pytanie czy podręcałeś procesor.

Jak tak to napisz do ilu masz podkręcony ten procesor. Przy tej kwocie oczywiście można pomyśleć nad wymianą plyty , procka ramu i karty graficznej, ale czy jest sens to temat otwarty. Ja bym go podkręcił do przynajmniej tych 4.4 ghz i kupił do tego R9 290 i do tego SSD Crucial M500 120/240GB.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym poszedł w modernizacje. Memki spróbuj dać na 1600 MHz (przy wyższym papu?) a kartę wymienić na R9 290.

No chyba, że chcesz sprzedać CPU,płytę, pamięci i kartę. Wtedy moglibyśmy zaproponować zestaw z i5-4690K, Z97, 2400 MHz + R9 290.

Na pewno zmieściłbyś się w budżecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi