Skocz do zawartości
Black Death

Radeon 9100 i wielki problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Wiem mam mało postow ale prosze nie lekcewazcie mego pytania.

Prosze nie odsyłać mnie do opcji szukaj bo szukałem!!!!

Otóż 2 dni temu zakupiłem radeona 9100. i mam nast. problem nie da się grać w niektóre gry np. aquanox, unreal2, ut2003, itp...

Gra działa ok 10 sek i zwiecha totalna. :twisted: Nie działa nic- reset

Mam catalysty 3.2 Próbowałem wszystkiego co mi przyszło do głowy i nic. Dalej to samo. Prosze was o porady......

POMOCY bo nie wytrzymam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na starej karcie nie bylo zwiech w tych grach?

odnistalowales przedtem stery do gf? one sie lubia z soba mocna zrec, niektorzy ultraortodoksyjni forumowicze zalecaja nawet format.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie kupiles problematora 8500 za okolo 300 pln jakies podejrzanej firmy (power color or smth). Jak na karte, ktora niektorzy porownuja z ti4200 to troche za malo nieprawdaz ?

Wiec nie dziw sie jezeli przed wykonaniem 100 operacji aby sprawnie dzialala zawiesza Ci system.

Jakbys dokladniej szukal znalazlbys moze jakies rozwiazanie bo tak dlugo jak to forum istnieje nie bylo tygodnia bez watku o problemach z problematorem. Zastosuj sie do wskazowek tam zawartych moze Ci cos pomoga. Z mojej strony jako pierwsze rzeczy to polecalbym zamiane biosa na 8500, wgranie najnowszego biosa do plyty, zmiane zasilacza, probowanie z catalistami na wszelkie mozliwe sposoby albo po prostu instalacja omegi.

Pardon za taki ostry ton ale to niby NV robi ludzi w konia-->twierdza posiadacze ATI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak siedziała karta z NV wcześniej to tylko format...

ja pod XP mialem najpierw NV potem radka 9100 a teraz znowu mam NV i jakos nie musialem ani razu robic formatu :)

ja tyz mialem rozne karty i bez formata sie obeszlo

byc moze jest jakis konflikt na podlozu sprzetowym, moze (jesli masz) karty PCI to po proboj je poprzestawiac w inne sloty, nowe stery do mobo, moze pomoze, w ostatecznosci wymien ta karte na inny egzemplarz lub za doplata na cos firmowego jesli to noname jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...