xKondziox Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Witam, Od dłuższego czasu mam bardzo wysokie temperatury na mojej karcie graficznej. Temperatury pod obciążeniem (Battlefield 3) dochodzą do 90°C i nawet wiecej :( ,podczas grania nagle pojawia sie czarny obraz i słychać dudnienie w głośnikach (podejrzewam że to blokada przed przegrzaniem) po restarcie działa przwidłowo. Karta graficzna to http://www.powercolor.com/pl/products_features.asp?id=303#Specification Z tyłu komputera mam jeden wentylator 90mm z przodu też jeden. Nie wiem co zrobić więc najlepszym rozwiązaniem będzie chyba wymiana chłodzenia. Reszta: Procesor: Intel Pentium Dual Core G860 Chłodzenie: BOX-owe Pamięć: 4GB DDR3 GoodRam 1333mhz CL9 Karta Graficzna: PowerColor Radeon HD 6870 1Gb GDDR5 MOBO: AsRock P67 Pro3 (B3) HDD: Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) Zasilacz: SilentiumPC Deus G1 500w OS: Windows 7 Ultimate 64-bi Proszę o pomoc i z góry dziękuję:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2014 Nowe chłodzenia raczej byłby nieopłacalne przy tej karcie. Musiałbyś poszukać info, czy Accelero S1 rev 2 pasuje. Gdybyś trafił używane za jakieś 40zł, miałby to sens. Proponowałbym jednak najpierw zdjąć chłodzenie, wyczyścić, nałożyć nową pastę termoprzewodzącą. Powinno się poprawić. Można też z radiatora zdemontować wentylator, plastikową osłonę i przytroczyć do radiatora wentylator 120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Kawałek radiatora jest także tak jak mówi Klaus - nowa pasta, czyszczenie z kurzu i 2x92mm na trytytkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xKondziox Opublikowano 13 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2014 Ok Dziękuje za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie czy jak wymienię pastę to stracę gwarancje? I drugie pytanie: jaką kupić pastę na tą kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...