Skocz do zawartości
szychol

PC - zestaw ~2400

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Złożyłem sobie PC w sklepie Morele. Oto on:

Mam w związku z nim parę pytań:

1. Czy zawarłem w tym zestawie wszystko co potrzebne do prawidłowego funkcjonowania PC'ta?
  2. Czy sprzęt ten jest ze sobą w miarę kompatybilny?
  3. Może polecacie mi coś zmienić na inne/lepsze? Chodzi mi oczywiście o jak najlepszą wydajność, ale nie chciałbym przekroczyć tych 2400 zł (zależy mi na Intel i Nvidii - chore fanboy'stwo).
  4. Jeżeli wszystko będzie ok to komputer będę zamawiał i tak dopiero we wrześniu - czy do tego czasu ceny mogą się znacznie zmienić i obecny zestaw potanieje, albo inne (lepsze) podzespoły stanieją na tyle że będzie można nimi zastąpić to co sobie wymyśliłem? 

Przy składaniu tego PC'ta sugerowałem się tym zestawem:

Przepraszam za taką litanię pytań i czekanie na gotowe odpowiedzi, ale nie chcę kupić szajsu, a trudne znaleźć kogoś rzetelnego kto pomoże dobrać sprzęt.

(:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chce pograć w niektóre gry - nowsze i starsze - ale nie zależy mi żeby mieć full ultra. 60 klatek na medium mnie w pełni zadowoli.

Uczestnik - oczywiście najlepiej to bym chciał Titana i jaką i7 z 8 rdzeniową, ale jak mówiłem - 2400 zł to max budżet.

Może mi jakiś zestaw polecicie? Warunki to Nvidia, Intel Win7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm dzięki. Nie ogarnąłem że są w tej samej cenie. Czyli taki zestaw (z zamienionymi częsciami na te co podałeś):

Będzie śmigał poprawnie? I czy będą mógł potem np. dokupić sobie drugą taką samą kostkę 4 GB żeby razem mieć 8?

Edytowane przez szychol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi