MesJasZ Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 Mam problem - wydaje mi się iż z zasilaniem. Złożyłem komputerek na platformie AM1, płytka AM1B-ITX, proc Athlon 5350. Obudowa Chieftec Flyyer z zasilaczem GPF-250P. Wszystko działało ok, zainstalowałem windowsa 8.1, po zainstalowaniu ok, po zamontowaniu do stanowiska pracy i podpięciu LPT komp wyłączał się samoczynnie po 2-3 minutach. W biosie się nie wyłączał. Po rozkręceniu i poprawieniu kabelków nie wstaje w ogóle. Tzn raz zakręci wentylatorkiem a potem wyłącza się wentyl na procku i w zasilaczu. Mobo podpinane pod inny (sprawny 400w) zasilacz wydawało te same objawy. Nie wstaje. clr cmos reset baterii bez efektu. Kupiłem najpierw drugie takie samo mobo a potem taki sam proc i w każdej konfiguracji jest identycznie (tak samo). Robiłem na tym chieftecu paperclip test i przeszedł, kręci się normalnie. Ma ktoś pomysł? Bo ja już zgłupiałem zupełnie. Pomóżcie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2014 Prawdopodobnie to zwarcie, wyjmij płytę i podłącz ją poza budą. Jest jeszcze możliwośc, że po montażu płyta jest za bardzo wygięta i trzeba to poprawić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 oczywiście obie płyty podłączam poza obudową. wygięcie wykluczam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc338 Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2014 to może ewentualnie masz problem z procesorem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2014 procek drugi identyczny to samo. więc procki i mobo sprawne. wracam do zasilacza.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...