david911 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Witam Posiadam laptopa Toshiba L500-1GF. Ma on wbudowaną zintegrowaną kartę graficzną Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family GPU-Z pokazuje że jest jej przydzielone jedynie 128MB Ramu, natomiast CPU-Z w zakładce Graphics pokazuje 1838mb jako maksymalny możliwy do obsłużenia rozmiar. Pytanie wygląda następująco - jak przy fabrycznym okrojonym biosie przydzielić więcej pamięci na grafikę? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 A po co ci więcej pamięci - dla tej padaki 128MB spokojnie wystarczy , karta nawet tego nie jest w stanie wykorzystać . Do tego ram systemowy jest dość wolny w porównaniu do pamięci na kartach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 wiem wiem - ale żeby było śmieszniej ten komputer ogarnia SimCity 2013 (w trybie co prawda "pokazu slajdów" ale jednak) a mój z podpisu ma ogromne problemy. Myślałem że może chodź trochę więcej pamięci umożliwi jakąkolwiek rozgrywkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...