Jagodzianka Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam przymierzam się powoli do wymiany swojego starego PC który niby dobrze sobie radzi jak na swój wiek lecz utrudnia mi rywalizowanie z innymi którzy posiadają więcej FPS Potrzebuje naprawdę przemyślany zestaw którego zadaniem będzie na pewno osiągniecie dobrej ilości klatek (65-100) w grach takie jak (DayZ Standalone, BF , MMORPGI z dużym światem do renderowania) chciałbym żeby sprzęt był sprawdzony i jak najmniej awaryjny. Bardzo zależy mi na tym żeby umożliwiał mi rozbudowę (mówi się o nowych technologiach ale możne moje oczekiwania wychodzą ponadto) Wydać chcę około 3000 - 3500 oczywiście jak mnie ktoś sensownie zbajeruje to można coś dołożyć -Wydaje mi się ze procesor i5-4690K Devil's Canyon to dobry wybór na ta chwile na pewno pobawię się w OC lecz nie w tej chwili tylko jak będzie tego wymagać jakaś gra, -Teraz sprawa płyty głównej tutaj liczę na was jak już mówiłem chciałbym coś dobrego umożliwiającego WYMIANE/ULEPSZANIE -Sprawa karty graficznej liczę na dobre FPSy ale wiem ze w tej cenie będzie ciężko żeby wszystko było dobre wiec tutaj możemy wsadzić coś nie koniecznie najlepsze bo liczę się z tym ze wymienić grafikę można zawszę. Podsumowując: Co sadzicie o procku Jaka płytka i grafika (reszta sprzetu( Pozdrawiam Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Jagodzianka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) Za 3800 zł masz coś takiego: http://www.morele.net/inventory/info/5S8TzN/ Potem możesz dokupić dysk SSD. Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagodzianka Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 (edytowane) @ Devil To co zaproponowałeś to chyba najwyższa półka jeśli chodzi o grafike płyta tez dobrana pod karte graficzną ale... słyszalem ze sa jakies problemy z r9 280 jak wypada r9 290 pod wzgledem awaryjnosci inna sprawa czy potrzeba mi tak mocnej karty graficzne czy w zamian tego mozna wsadzic cos innego i zaoszczedzic badz wydac np na SSD Co myslicie o GTX 770 cena porównywalna ale szyna inna Edytowane 8 Sierpnia 2014 przez Jagodzianka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Pod względem awaryjności? Jak na ilość sprzedanych modeli nie słyszałem jeszcze o przypadkach masowych zwrotów tych kart. Psuły się pojedyncze sztuki Gigabyte, ale wynika to z polityki firmy, który od III kwartału 2013 roku zaczęła oszczędzać na podzespołach. Udało mi się obniżyć koszty zestawu Diriana: http://www.morele.net/inventory/info/3j7LMS/ Wstawiłem troszkę gorsze chłodzenie, ale tu i tak Cię uprzedzę - na DC nie uświadczysz różnicy pomiędzy HR-02 BW, a Fortisem. Taka już natura gluta. Zasilacz Chiefteca - może być odrobinę głośniejszy od G550M, który pod tym względem jest naprawdę wybornym PSU. Wstawiłem też tańszą płytę główną i bardzo podobne pamięci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...