Pawkrol Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Witam,Stoje przed dylematem wyboru procesora. Zastanawiam się pomiędzy i5-4690K a FX-8350. Ewentualnie I5-4670K lub FX-8320. Komputer w większości służyć mi będzie do programowania (głównie Java), przeglądania internetu, oglądania filmów i sporadycznego grania w gry ( możliwe że spowodowane przez obecną słabą konfiguracje ). Zwykle mam otwartych na raz wiele programów (w tym 100+ zakładek), IDE, narzędzia graficzne i wiele innych drobnych programów. Dlatego zrodził się dylemat czy nie brać AMD, ponieważ posiada więcej wątków i lepiej radziłby sobie w wielozadaniowości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) Zawsze można wziąć Xeona. http://www.morele.net/procesor-serwerowy-intel-xeon-e3-1230-v3-8m-cache-do-3-70-ghz-box-bx80646e31230v3-581969/ Ja tam bym polecał Intela ze wzgłedu na to że po pierwsze mniej pobiera energii. Jak zachcę Ci się grac to tym bardziej lepiej sobie poradzi. Ew dołóż do niekręconego i7 4790. Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Porównaj sobie i5-4690 vs FX-8350 we wszystkich zastosowaniach: http://www.purepc.pl/procesory/intel_core_i54690k_vs_core_i54670k_czyli_devils_canyon_w_akcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawkrol Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Dzięki @Caleb za linka, pewnie nie zajrzałbym do tego artykułu w poszukiwaniu informacji nt. AMD :)Raczej zdecyduje się na AMD.@Devil bardzo ciekawa propozycja, ale jednak wezme AMDeka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShFil Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Jak chcesz takiej procka dostać to poczekaj na fx 8300. To samo tylko z niższym taktowaniem bazowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...