Arlinka Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Witam! Męczę się już z tym problemem od paru tygodni, mianowicie przy nagrywaniu gier mój mikrofon nagrywa dźwięk z gry, nie jest to czysty dżwięk tylko lekki gdzieś tam w tle ale po zmontowaniu filmiku powstaje echo, ponieważ plik wideo ma za zadanie nagrać dzięk z gry a nie audio w którym oczekuję tylko mojego głosu. Zauważyłam też, że zmieniajac format dźwieku z 48kHz na 96kHz mój głos brzmi lepiej i czyściej ale wtedy właśnie mam ten problem a przy 48kHz głos brzmi okropnie ale pojawiają się opcję wyciszenia tego ech i wtedy nagrywa się tylko mój głos ale jakość jest okropna i nie do zaakceptowania w filmie. Karty dźwiękowej nie posiadam, tyle co w płycie głównej ale z tego co wyczytałam to nie powinno mieć znaczenia. Sterowniki są najnowsze, sprawdzałam 2x. Mikrofon: Astro A40 Operating System: Windows 7 Home Premium 64-bit Processor: Intel® Core i7-4770K CPU @ 3.50GHz (8 CPUs), ~3.5GHz Card name: NVIDIA GeForce GTX 780 ZNalazłam jeszcze takie inforamcje: Sound Capture Devices --------------------- Description: Mic in at rear panel (Pink) (Realtek High Definition Audio) Default Sound Capture: Yes Default Voice Capture: Yes Driver Name: RTKVHD64.sys Driver Version: 6.00.0001.7246 (English) Driver Attributes: Final Retail Date and Size: 5/14/2014 18:37:38, 3962840 bytes Cap Flags: 0x1 Format Flags: 0xFFFFF Jeżeli potrzebne jakieś jeszcze informacje to proszę dać mi znać a uzupełnię. Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 (edytowane) Jeśli nagrywasz nie grając w słuchawkach to mikrofon nagrywa Twój głos + dźwięki z gry odtwarzane przez głośniki. Edit: Wygooglałem, że Astro A40 to słuchawki z mikrofonem- więc nie w tym problem... Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez pc_max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arlinka Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Tak to mikrofon ze słuchawkami ale dość drogi więc uważam, że takiego problemu nie powinno być.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Wylacz boost microfonu w ustawieniach dzwieku. Ostatnio skype nastawil mi boost 30% i microfon 50% i slyszalem nawet klik klawiatury... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arlinka Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Nic nie pomaga, boost poprawia słyszalność mojego głosu a dźwięk ze słuchawek ciągle jest takie sam i dalej go słychać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Na słuchawki wysyłasz audio z kompa cyfrowo czy po analogu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arlinka Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Na słuchawki wysyłasz audio z kompa cyfrowo czy po analogu? Nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie, ale podłączone są przez Jacka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Słuchawki do wzmacniacza przez jacka, dobrze rozumiem? A wzmacniacz z kompem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arlinka Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Mikrofon i słuchawki są bezpośrednio podłączone do komputera, tylny panel, Jacki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Wzmacniacza nie posiadasz? Masz tylko same słuchawki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arlinka Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Tak, sa same słuchawki połaczone z mikrofonem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Problemem są słuchawki, miałem podobny szajs jak mediatek z reala. Maja one wspólna masę dla mikrofonu i głośniczków. Więc sygnał przebija się do mikrofonu, szczególnie przy zwiększonej czułości Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...