Szybki27 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Witam, jak w temacie. Mam problem z moim GTX 460, a mianowicie pojawiają się takie czerwone plamki/kropki jak w obrazku poniżej:I teraz pytanie czy to może być wina monitora czy karty? Przykładowo podczas grania w Batman Arkham City owe kropki nie występują, lecz gdy wybieram trofea postaci to już się pojawiają. Podobnie jest w grze DOTA 2, na terenach "oświetlonych" jest ok, zaś przy przeglądaniu mapy gdzie występuje mgła wojny już jest. Na pulpicie również zdarzają się wystąpić owe czerwone kropki. Ma ktoś jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Witam, jak w temacie. Mam problem z moim GTX 460, a mianowicie pojawiają się takie czerwone plamki/kropki jak w obrazku poniżej: I teraz pytanie czy to może być wina monitora czy karty? Przykładowo podczas grania w Batman Arkham City owe kropki nie występują, lecz gdy wybieram trofea postaci to już się pojawiają. Podobnie jest w grze DOTA 2, na terenach "oświetlonych" jest ok, zaś przy przeglądaniu mapy gdzie występuje mgła wojny już jest. Na pulpicie również zdarzają się wystąpić owe czerwone kropki. Ma ktoś jakieś pomysły? Artefakty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Dziwne te plamki :P Ani to kropki, kwadraciki, czy paski... jakieś fleki. W pierwszej kolejności zmieniłbym sterowniki grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki27 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) Co do dalszej diagnostyki:- zmieniłem sterowniki na najnowsze (340.52)- problem występuje w rozdzielczości 1920x1080, jak i w 1600x900 (choć już na mniejszej rozdziałce znacznie mniej występują czerwone ślady), w mniejszych rozdziałkach 1280x720 problem nie występuje)- komputer jest regularnie czyszczony- temperatury sięgają do 72 stopni Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez Szybki27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Raczej pamięci na grafice się uwaliły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Kombinuj... zmniejsz taktowanie GPU i testuj. Późnej pamięci niżej i znowu test. Co to jest ? 460-ka ? Daj biosik, to damy troszkę wyższe napięcie. Dotyczy tylko GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki27 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2014 (edytowane) Zmniejszyłem taktowanie rdzenia jak i pamięci i w wysokich rozdzielczościach dalej to występuje. Co do modelu karty to: GTX 460 768/192 firmy Gainward. EDIT: Podłączałem również do telewizora i niby wszystko jest ok, ale gdy wyświetlany jest pulpit, to pokazuje 1080p, zaś gdy uruchamiam grę to telewizor przechodzi w tryb 720p. Wydaje mi się że sprawdzenie przez telewizor jest mało wiarygodny. Edytowane 22 Sierpnia 2014 przez Szybki27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...