keyser2 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam serdecznie. Kupiłem sobie używany monitor. Ma wejście tylko VGA, ale kosztował mnie równowartość 0,7l. Mam pod niego podpiętą konsolę kalem VGA Xboxa no i kompa. Na obu platformach występuję ten sam problem. Mam tak jakby powielane kontury. Wszystko widać na załączonym obrazku. Wiecie może dlaczego tak się dzieję? Bardzo dziękuję za wszystkie rady! Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez keyser2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2014 (edytowane) Fatalnej jakości kabel VGA. Masz odbicia w kablu i one powodują morę na ekranie... podstaw na próbę inny. Edit : zmień nazwę tematu na bardziej poważną bo jeszcze nikomu krzywda się nie dzieje.... Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Ale mam dwa osobne kable. Jeden VGA od xboxa, a drugi od PCta. Na obu to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zrób auto kalibrację ... te monitory już chyba nie posiadają regulacji fazy etc... pobaw się w OSD . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keyser2 Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2014 Autokalibracja nie usuwa tego efektu. Bawiłem się. Z 2 godziny poświęciłem i dalej to samo. Mogę zmenić fazę, zegar, ostrość no i kolory i opcja jak sRGB/6500K/9300K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 masz cos jeszcze podpiete pod to samo gniazdko co monitor? - jak tak to odepnij to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Może niedorzeczne, ale... jak masz podpięty monitor do komputera - bezpośrednio przez D-SUB, czy w akcji pośredniczy jeszcze przejściówka DVI? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...