Sit Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Od kilku tygodni mam problem z komputerem. W czasie przeglądania stron komputer chwilowo się zawiesza, czasami zmienia się kursor myszy na pionową kreskę. Zawiesza się na chwilę także przy otwieraniu niektórych aplikacji. Dodatkowo czasami po naciśnięciu start -> system zostaje zamknięty, pojawia się czarny ekran i tak zostaje, komputer nie wyłącza się. Przy naciśnięciu start ->uruchom ponownie sytuacja podobna komputer nie wstaje (nawet BIOS się nie uruchamia). Nie wiem w czym problem, czy pada dysk twardy (dysk sprawdziłem CrystalDyskinfo i HDTune - brak błędów), czy może kończy się zasilacz? Niedawno postawiłem Windows 7 na nowo - sytuacja nie uległa zmianie.Moja konfiguracja:Asus P5Q ProCore2Duo E7200 2,53GhZ @ 3,4GHzOCZ PC8500 1066 2x1GbAsus GTX550Ti HDD Samsung SpinPoint F3 HD103SJ 1000 GBZasilacz ToPower P5 400W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Zasilacz jest markowy choć może też mieć problemy ale na razie szukał bym przyczyn gdzie indziej . Sprawdź ram i dysk , pooglądaj płytę czy czasem nie ma wylanych kondensatorów . Dysk sprawdź w MHDD , przedtem daj raport SMART z Crystal Disc Info . Ram przetestuj w Memtest / GoldMemory ( są zawarte w pakiecie HirenBootCD tak samo jak MHDD ) . Sprawdź też jak komp zachowuje się na włożonej jednej kości - sprawdź jedną i drugą kość . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2014 Markowy owszem, ale zacząłbym sprawdzane jak kolega pisze, ale nie zapomnij sprawdzić zasilacza, moim zdaniem 400W to deczko za mało do tych bebechów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sit Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Sprawdziłem napięcia zasilacza na molexie - jest ok. MHDD nic nie wykrył podobnie jak raport SMART CrystalDiskInfo. Płyta jest w porządku RAM też ok. Dzisiaj zauważyłem, że zaraz po włączeniu pracuje normalnie, ale jak się trochę rozgrzeje (temperatury procka i mobo mam ok) to zaczynają się problemy. Przycina chwilowo przy otwieraniu kolejnych stron np. na alledrogo, przy otwieraniu tego forum, albo jak teraz podczas pisania. Przycina też przy otwieraniu katalogów w Windowsie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Markowy owszem, ale zacząłbym sprawdzane jak kolega pisze, ale nie zapomnij sprawdzić zasilacza, moim zdaniem 400W to deczko za mało do tych bebechów. z tym się akurat mylisz, markowe 350W bez problemu pociągnie taki sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...