Skocz do zawartości
Max500

Monitor i mały złoty kwadracik.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Piszę do was ponieważ pojawił się problem z moim monitorem ;/ Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie ;) Otóż tak postanowiłem przemyć mokrą szmatką mój monitor i kiedy go doczyściłem pojawiło się coś nie miłego. w Prawym dolnym rogu pojawił się taki złoty malutki kwadracik ;0 Jest on widoczny tylko i wyłącznie na czarnym tle, na białym, zielonym i innych tłach jest ok. Wiecie co to za dziadostwo?? Mozna sie tego jakos pozbyć? ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde z tego co wyczytałem to świecący pixel, który się zaciął bo martwy pixel by był czarny ;0 Przyznam szczerze, że wolałbym aby był martwy bo wtedy by nie był kompletnie widoczny ;0 Uciskałem go gumką stosowałem programy do "obudzenia go" ale nie pomaga jak narazie ;( Może coś, źle robie, może za krótko ... Znacie może jakieś sposoby albo macie jakieś porady? Naprawa chyba nie wchodzi w grę ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Jeżeli masowanie i stukanie nie pomogło, to nic z tym nie zrobisz, tego się zasadniczo nie naprawia inaczej, niż przez wymianę matrycy. Co to za monitor w ogóle?

PS. Część gwarancji tańszych monitorów dopuszcza wystąpienie iluś bad pixeli na jakiś obszar. Wiem, że to może denerwować na początku, ale prawdopodobnie nauczysz się z tym żyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi