Max500 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Witam! Piszę do was ponieważ pojawił się problem z moim monitorem ;/ Jeśli zły dział to proszę o przeniesienie ;) Otóż tak postanowiłem przemyć mokrą szmatką mój monitor i kiedy go doczyściłem pojawiło się coś nie miłego. w Prawym dolnym rogu pojawił się taki złoty malutki kwadracik ;0 Jest on widoczny tylko i wyłącznie na czarnym tle, na białym, zielonym i innych tłach jest ok. Wiecie co to za dziadostwo?? Mozna sie tego jakos pozbyć? ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Bad pixel. Możesz delikatnie próbować uciskać matrycę w tym miejscu - może ponownie załapie, a może nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max500 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Kurde z tego co wyczytałem to świecący pixel, który się zaciął bo martwy pixel by był czarny ;0 Przyznam szczerze, że wolałbym aby był martwy bo wtedy by nie był kompletnie widoczny ;0 Uciskałem go gumką stosowałem programy do "obudzenia go" ale nie pomaga jak narazie ;( Może coś, źle robie, może za krótko ... Znacie może jakieś sposoby albo macie jakieś porady? Naprawa chyba nie wchodzi w grę ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Możesz spróbować pstryknąć paznokciem. Gdyby był martwy - w sensie nie zapalałby się któryś subpixel, to też byłby widoczny, tylko nie na czarnym tle, tylko na niebieskim/czerwonym/zielonym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max500 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Przeprowadziłem dzisiaj test i jest widoczny żółty kwadracik (jeden pixel) na niebieskim, czerwonym i czarnym tle. Na białym i szarym jest niewidoczny ewentualnie jest czarny i ciezko go dostrzec. Jednym słowem martwy i nic z tym nie zrobie? ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Nie. Jeżeli masowanie i stukanie nie pomogło, to nic z tym nie zrobisz, tego się zasadniczo nie naprawia inaczej, niż przez wymianę matrycy. Co to za monitor w ogóle? PS. Część gwarancji tańszych monitorów dopuszcza wystąpienie iluś bad pixeli na jakiś obszar. Wiem, że to może denerwować na początku, ale prawdopodobnie nauczysz się z tym żyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max500 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 To monitor, który ma swoje lata ;) Benq 2000wad, jak by nie patrzeć ten jeden pixel w rogu monitora mi nie przeszkadza więc go zostawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Rozsądne podejście, poza tym może być tak, że któregoś dnia sam zaświeci normalnie (3x tak miałem na 3 różnych LCD) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max500 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 OK. Dzięki wielkie za pomoc i porady. Pozdrawiam ;) P.S: Można zamknąć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...