[yarazz] Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Czy procek moze pracowac bez wentylatora ? Zalozmy ze sciaga sie plik przez noc - jedyny proces na komputerze, win xp przestawiony w stan hibernacji ale wentylator mocno halasuje - da sie go wylaczyc lub spowolnic na tyle by nic sie nie stalo z prockiem a jednoczesnie byl nieslyszalny ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Poszukaj! Da sie go tak wyciszyc, ze niebedziesz go slyszal jak bedziesz go mial 0,5m od ucha. A i tak bedzie chlodzil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Hmmm. Mój kumpel ostatnio do mnie dzwonił się pochwalić, że zapomniał sobie podłączyć wentylka na procu po pracach pożądkowych, ale na szczęście jest wmiarę czujny i w Windowsie jak temperaturka po kilku minutach sięgnęła 53 C na 1700XP+ 0.13 to go włączył spowrotem :D A ty sobie walnij potencjometr - szybka, tania konstrukcja za jakieś 3zł i masz płynną możliwość kontrolowania napięcia wiatraczka od jakiś 6V do 12V :D. A jeśli chcesz koniecznie wyłączyć wiatraczek, to może po prostu odkręć proca(jeśli masz możliwość) i zobacz wtedy jak to działa(wiesz, włączony SpeedFan i sprawdzasz cały czas czy temp. za duża nie jest). Jak chcesz to mogę takie cuś spróbować(odkręcenie z 1466 na 600 i z 1.6V na 1.4V) i napisać jakie temperaturki po stresie :D No jeśli zadziała mi płyta gdy nie będzie żadnego wentylka podpiętego :D No a poza tym ja mam wkońcu 0.13 więc i tak będzie niższa temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...