Skocz do zawartości
[yarazz]

Wyciszyc kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Czy procek moze pracowac bez wentylatora ? Zalozmy ze sciaga sie plik przez noc - jedyny proces na komputerze, win xp przestawiony w stan hibernacji ale wentylator mocno halasuje - da sie go wylaczyc lub spowolnic na tyle by nic sie nie stalo z prockiem a jednoczesnie byl nieslyszalny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm. Mój kumpel ostatnio do mnie dzwonił się pochwalić, że zapomniał sobie podłączyć wentylka na procu po pracach pożądkowych, ale na szczęście jest wmiarę czujny i w Windowsie jak temperaturka po kilku minutach sięgnęła 53 C na 1700XP+ 0.13 to go włączył spowrotem :D A ty sobie walnij potencjometr - szybka, tania konstrukcja za jakieś 3zł i masz płynną możliwość kontrolowania napięcia wiatraczka od jakiś 6V do 12V :D. A jeśli chcesz koniecznie wyłączyć wiatraczek, to może po prostu odkręć proca(jeśli masz możliwość) i zobacz wtedy jak to działa(wiesz, włączony SpeedFan i sprawdzasz cały czas czy temp. za duża nie jest). Jak chcesz to mogę takie cuś spróbować(odkręcenie z 1466 na 600 i z 1.6V na 1.4V) i napisać jakie temperaturki po stresie :D No jeśli zadziała mi płyta gdy nie będzie żadnego wentylka podpiętego :D No a poza tym ja mam wkońcu 0.13 więc i tak będzie niższa temp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...