Jagooda92 Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) Procesor Intel CORE I5-4670K 3.4GHz LGA1150 BOX HASWELL Dysk SSD Crucial M500 120GB SATA3 2.5' Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600 LG GH24NSB0 RBBB black bulk SATA Karta graficzna Gigabyte Radeon R9 280 Oc 3GB Płyta główna ASRock Z97 PRO4 Z97 LGA1150 Obudowa Zalman Z9 U3 - USB3.0 - CZARNA Zasilacz XFX Pro Series Core 550W PSU 120mm Pamięć GoodRam 8GB PC1866 DUAL 2 x 4GB CL9 Teraz pytanie, czy zasilacz wytrzyma przy dużym obciążeniu ? Niby obliczałem i tak ale wole się jeszcze zapytać, jak uważacie. Przede wszystkim do gier, multimediów, programów typu AutoCAD. Procek fajnie się kręci, karta dobra choć nie tak jak R9 280x - ta droższa o 300 zł a jednak za tą cenę prawię będę miał monitor. Edytowane 2 Października 2014 przez Jagooda92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 Mocno zastanowiłbym się nad tym, czy potrzebny jest w tym zestawie procesor z odblokowanym mnożnikiem. CAD nie ma aż takich wymagań, a przy R9 280 dużych zysków nie odczujesz na korzyść takiej konfiguracji. Co powiesz o takim zestawie: http://www.morele.net/inventory/info/B2vPTb/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagooda92 Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 hmm no własnie sam nie wiem, bo czy nie lepiej zainwestowac w procesor, pozniej najwyzej zmienic sama karte graficzna ? Zapomniałem napisać a pamięci RAM, już dodałem, to też czy takie mogą być ? Średnio się orientuje w tych rzeczach dlatego pytam ;) Z chęcią skusiłbym się na te R9 280x tylko, że jest droższa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 Można zmienić na Cruciale 1600 MHz. Na B85 i tak szybsze nie zatrybią. Do tego CPU nie pchałbym się w overclocking. Takie jest moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagooda92 Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 A do takiego procka jaką byś grafikę dał, żeby to było opłacalne ? Czy taki zestaw wystarczy na 3-4 lata grania swobodnego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 GTX 970. Tyle, że ta kosztuje +/- 1450 PLN. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...