Skocz do zawartości
globa87

Zestaw do corela i illustratora 1300zł-1500zł - prośba o opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, chciałbym złożyć nowy zestaw do 1300zł ew. 1500zł

Komputer głównie będzie służył do bardzo prostych projektów 2D w corelu  i illustratorze ( projekty wizytówek ) i do przeglądania internetu ( w jednym czasie otwarte 2 przeglądarki po kilkanaście kart ).

Nie gram w żadne gry, więc myślę że karta graficzna nie będzie tu potrzebna ( być może się mylę )

Chodzie mi głównie o to, aby programy szybko się  otwierały, nie muliły czy zawieszały.

Ewentualne delikatne OC.

Skomponowałem taki zestaw :

http://www.morele.net/inventory/info/R7vmFr/

Bardzo proszę o opinie i czy w ogóle ma to rację bytu :)

Edytowane przez globa87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw jak najbardziej ok. Możesz śmiało zamawiać. Procka można nieco podkręcić do 4.5 nawet, ale nie wiem czy do tego płyta na H81 wystarczy. Przydałby się jakiś ASRock B85 PRO4  lub nawet lepsza. Procka podkręcamy mnożnikiem. Ale szczerze nawet bez OC wystarczy do tych zadań. Sporo komfortu da dysk SSD, który wziąłeś. Przyspieszy to wczytywanie i operacje na plikach.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi