Skocz do zawartości
exeloro

ok 3500 komputetr do pracy przy foto i video czasami jakaś gra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. chcę złożyć komputer który głównie służyłby do pracy przy fotografiach i obróbce video. Może czasem jakaś gra... Wybrałem podzespoły ale jestem dość zielony w tym i nie wiem czy będą ze sobą współpracowały. Chciałbym się dowiedzieć czy coś muszę pozmieniać, coś polepszyć lub czy jest czegoś za dużo. Proszę o pomoc smile.gif

Intel Core i5-4690 3.5Ghz Box
Asrock Z97 Extreme4
Kingston HyperX Fury Red DDR3 1600MHz PC3-12800 8GB CL10 - X2
Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3
Cooler Master G700 700W 80+ Bronze
Gigabyte GeForce GTX 660 OC 2GB GDDR5
LG GH24NSC0 DVD 24x

I chciałbym to wsadzić w tą obudowę COOLTEK G3

Ma tojakiś sens?

Nie chce i nie będo nic podkręcać bo nie mam o tym poojęcia a podzespoły chciałbym kupić ze sklepu w hiszpani http://www.pccomponentes.com/configurador.php

Edytowane przez exeloro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W obróbce wideo na pewno wspomoże Cię lepiej od tej i5 - Xeon.

http://www.morele.net/inventory/info/ez1gle/

Espaniola nie znam, więc co najwyżej przeniesiesz sobie moje propozycje do Twojego sklepu.

Co do złożonego przeze mnie zestawu. Masz tu propozycje z procesorem non-K, GTX 660 i 16GB pamięci RAM.

Włożyłbym tu jeszcze SSD i byłoby okej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad ASRock Fatal1ty H87 Performance ale nie wiem czy to dobry wybór bo dość zielony jestem w tej tematyce. Chcę płytę w której nie musiałbym aktualizować biosa bo sobie dady nie dam. By miała sporo wyjść usb i hdmi też się przyda, by dobrze współpracowała z tym prcesorem Intel XEON E3-1231V3 i kartą graf. Asus GTX660-DC2-2GD5. Do zestawu podepnę 16 gb RAM. proszę doradzić czy to dobry pomysł cz warto kupić coś innego. Zestaw ma słóżyć do obróbki zdjęć i edycji video. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hey. możecie ocenić zestaw który chcę złożyć. Nie znam się za dobrze ale  po wielu dniach na różnych forach i w google wymyśliłem coś takiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi