greeter Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Witam Dzisiaj udalo mi sie wkompilowac nowe jadro (z wersji 2.4.8 na 2.4.20) System ruszyl tylko ze nowy kernel nie widzi plikow fat. Wiec zabralem sie za ponowna kompilacje z zamiarem wkompilowania tej uslugi. Robilem wszystko tak jak za poprzednim razem czyli: wszedlem do katalogu /usr/src/linux-2.4.20 i wydawalem polecenia make xconfig(dodalem te funkcje), potem make dep, make clean, make bzImage, make modules i make modules_install. Wszedlem do katalogu /usr/src/linux-2.4.20/arch/i386/boot z planem skopiowania pliku bzImage do katalogu /boot. Niestety w ogole nie znalazlem tego pliku, wiec poprostu uruchomilem z powrotem kompa. Jednak nadal nie widzi mi fatow. Co zrobilem nie tak? dzieki Greeter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Spróbuj 'make clean' i 'make mrproper' przed kompilacją. Czy na pewno przy kompilacji się nie wysypało? Po co restartowałeś komputer? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonk Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Ja proponuje najpier usuniecie katalogu linux-<numer> w /usr/src/ A potem rozpakowac ponownie z archiwum tar jadro (chyba zbytnio nie pogmatwalem) Uzywasz Slacka ? bo mi jezeli tego nie zrobilem to mie Errory wyskakiwaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 no i sie Bonk zrobil spec od kompilowanie jader ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonk Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 tylko normalny uzytkownik i tylko na Debianie i Slacku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 'make mrproper' powinno mieć podobne działanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonk Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Ja to robilem bardziej "domowymi" sposobami ;o) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Ja to robilem bardziej "domowymi" sposobami ;o)tzn. 'make mrmuscle' ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonk Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 tzn. bardziej recznie (F8 w mc) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 rm -rf ./linux-2.4.20 ładniej wygląda ;>>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 rm -rf ./linux-2.4.20 ładniej wygląda ;>>> ParanoiK ja widze ze ty z piaseczna??? moge wpasc do ciebie na korepetycje z linuxa??? wezme skrzyneczke browarku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 hehe... a ty też? ;] Wyślij mi mejla to się jakoś zgadamy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...