Skocz do zawartości
Pexo

Zestaw - Ocena i ewentualne zmiany [Gry, 4000zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma jakieś uwagi na temat tego zestawu?:

Płyta Główna - MSI Z97 Gaming 5

Procesor - Intel Core i5-4690K

RAM - Corsair Vengeance Pro 8GB (2x4GB)

Karta Graficzna - ASUS GeForce GTX 760 DC2 OC

Chłodzenie - CPU Raijintek EreBoss

Zasilacz - Whitenergy ATX 2.2 400W 120 mm

Dysk SSD - Intel SSD 530 120 GB

Dysk HDD -  Dysk Western Digital Black, 3.5'', 1TB

Napęd - Samsung SH-224DB

Obudowa - Zalman Z9

PC'ta starałem się zmontować sam przy okazji wertując setki tysięcy wątków na wszystkich stronach, chodzi mi generalnie o to czy wszystko dobrze będzie działać, czy zasilacz wyrobi, czy chłodzenie nie jest za słabe do lekkiego OC itp.
Cena: +/- 4000

Przeznaczenie: Głównie gry

OC: Zamierzam, ale raczej delikatnie.

Z góry dzięki!

Edytowane przez Pexo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dość mocno zależało mi na 2133 CL9 RAM'ie, a ta płyta ASRock'a obsługuje maksymalnie 1600. Nie wiem jak miałaby się sprawa z tą grafiką i procesorem, czy byłaby to duża zmiana w wydajności? Jeśli nie, wolałbym zostać przy mojej starej konfiguracji. Miałem właśnie największe problemy z dopasowaniem grafiki, chciałbym zostawić tą płytę, RAM i procesor a zmienić ewentualnie ją, czy jest jakiś dobry zamiennik w niższej cenie, bądź coś dużo wydajniejszego i trochę drożej? (Chciałbym też, żeby była to nVidia) Co do SSD, napisałeś, że można z niego zrezygnować, a na większości stron, znajdują się informacje, że dobrze mieć na takim dysku system, ot żeby wszystko płynnie działało. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi