Dzemik25 Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Witam, przymierzam się do kupna laptopa w przyszłym miesiącu, może wcześniej nawet. Ze względu na lekką niewiedzę co do realistycznej wielkości budżetu, szukam czterech laptopów, ale o tych samych wymaganiach. Po pierwsze to dwa laptopy do ceny 3500zł, pierwszy nowy drugi używany za tę cenę. Drugi budżet wynosi 2500zł, jak poprzednio nie używany, jak i taki z drugiej ręki. Wymagania: -Co do rozmiaru to na pewno nic dużego. Eliminujemy wszystko +17". Jednak nasuwa się pytanie 15" czy 13"? Laptop będzie intensywnie wykorzystywany w domu, przez najbliższe 2 lata, choć nie ukrywam, iż chciałbym z nim wyjść czasami do jakiejś kawiarni i popracować przy małej czarnej lub po prostu go gdzieś zabrać(jestem człowiekiem, non-stop w ruchu) -Laptop będzie służyć jako główna ścieżka do zestawu nagłaśniającego, więc dobra karta muzyczna oraz pojemny dysk jest wymagany. Z głośników laptopowych nie będę korzystał praktycznie wcale. Albo słuchawki albo wieża, o której wspomniałem. -Czytam i to dużo, więc niech wykonanie ekranu będzie przyjemne dla oka. Może matowy? -Obudowa z metalu(magnez, aluminium?), plastik jakoś mnie nie lubi smile.gif -Nie ma to być jakiś kombajn, ale niech potrafi odpalić chociażby na minimalnych wymaganiach gry na przyszły kwartał -Bateria nie jest jakoś istotna, przyzwyczaiłem się do kabla na pół pokoju -Nie potrzebny mi wbudowany dvd-rom, więc ultrabooki mile widziane Chyba dosyć precyzyjnie opisałem to czego i potrzeba, jeśli czegoś nie dopisałem proszę pisać :) Edytowane 27 Października 2014 przez Dzemik25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 Dlaczego jeden nowy drugi używany? Czym to podyktowane? 4 laptopy do tego samego zastosowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...